.

.

 

.

Rondleiding in het kasteel op 28 januari

Onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u op zondag 28 januari een bijzondere rondleiding volgen in één van de meest opvallende bezienswaardigheden van Coevorden, het kasteel. In Coevorden staat namelijk het enige kasteel dat vandaag de dag nog te vinden is in de provincie Drenthe.

Een unicum dus, een kasteel met een roerig verleden. Een kasteel dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw van de ondergang is gered en die in de geschiedenis diende als één van de belangrijkste gebouwen van Coevorden. Onze gids, Lambert Hans, zal u meevoeren naar de tijd van oprichting, de middeleeuwen en alles wat het kasteel in de daaropvolgende eeuwen heeft moeten doorstaan. Inschrijven voor deze rondleiding kan uiterlijk tot donderdag 25 januari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De rondleiding start om 14.30 uur bij het Arsenaal, Haven 4 en kost €4,50 per persoon. U kunt vooraf bij de balie van het Arsenaal betalen. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: het Kasteel van Drenthe (SMC)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel