.

.

 

.

Van gft naar (gratis) compost voor de tuin

Op zaterdag 17 maart kun je als inwoner van de gemeente Coevorden gratis compost ophalen bij de milieustraten van Area in Coevorden en Zweeloo. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van gft (groente-, fruit- en tuinafval). Rond 9.00 uur vult wethouder Jeroen Huizing op de milieustraat in Zweeloo (Kieveen 4) de eerste emmer of aanhangwagen met compost. De milieustraat in Coevorden (Morseweg 2) is dan ook geopend. 

 

Van het in Coevorden ingezamelde gft wordt door afvalverwerkingsbedrijf Attero compost en biogas gemaakt. Wethouder Jeroen Huizing: “Door het teruggeven van compost aan inwoners, tijdens de landelijke compost dag, laten we zien dat het scheiden van afval nut heeft. Van afval worden veel nieuwe grondstoffen en producten gemaakt. Compost is daar een mooi voorbeeld van.”

OP = OP
De gratis compost is alleen op zaterdag 17 maart op te halen bij de milieustraten van Area in Zweeloo (Kieveen 4) en Coevorden (Morseweg 2). Let op: OP = OP. De openingstijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost opgehaald worden (max. 1,5 m3 per huishouden). Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel