.

.

 

.

Activiteiten tijdens Pinksteren in het museum

Van ‘Sporen van strijd’ tot ‘Dag van het Kasteel’. Net als vorig jaar wordt op Eerste Pinksterdag in Coevorden de Roparun georganiseerd. Deze internationale estafetteloop voert ook door de benedenverdieping van het historische pand het Arsenaal. Het Stedelijk Museum Coevorden, dat ook in het Arsenaal is gevestigd, is deze zondag gratis toegankelijk en u bent van harte welkom om de lopers aan te moedigen.

Tijdens 21 mei, Tweede Pinksterdag is het museum dit jaar voor het eerst geopend van twaalf tot vijf uur ‘s middags. Deze feestdag is het namelijk de nationale ‘Dag van het Kasteel’. In context hiervan wil het museum zich graag openstellen voor het publiek. In het kasteel zelf worden er die dag diverse rondleidingen gegeven, georganiseerd door het Kasteel Coevorden. Voor nog meer achtergrondinformatie over het kasteel en de bijbehorende geschiedenis van Coevorden kan men aansluitend tegen normale tarief het museum bezoeken.

Tijdens de Geoparkweek, die dit jaar zal plaatsvinden van 19 mei tot en met 3 juni, organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een stadswandeling ‘Sporen van Strijd’. Museumgids Lambert Hans neemt u mee op expeditie door de Stad Coevorden. Hij vertelt u over het roerige verleden en de belangrijke historische rol van de stad. Coevorden was in vroegere tijden namelijk dé toegangspoort tot het Noorden en daarom neemt Coevorden ook een belangrijke plek in bij Geopark de Hondsrug. Luister naar de spannende verhalen en beleef het historische Coevorden tijdens de stadswandeling, die voert langs de hoogtepunten van deze fraaie vestingstad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Coevorden.

Inschrijven voor deze ‘stadswandeling’ kan tot maandag 21 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘stadswandeling Sporen van Strijd 23 mei’. De wandeling start om 14.00 uur bij het Arsenaal, Haven 4. Deelname € 4,50 per persoon. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: Stedelijk Museum Coevorden

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel