.

.

 

.

Roparun door Arsenaal groot succes

De doorkomst van de Roparun was in Coevorden een groot succes. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld meer dan een anderhalve marathon lopen.

Er deden 85 teams mee. De Roparun kwam ook door stad Coevorden en werd daar met open armen ontvangen. Teams van Sleen, Dalen en Coevorden deden mee. De burgermeester van Coevorden, de heer Bert Bouwmeester en twee wethouders, Jeroen Huizing en Jan Zwiers hebben meegedaan.

De doorloop in Coevorden en omringende activiteiten werden georganiseerd door Karin van Basten. Zij leerde 4 jaar geleden van de doorkomst in Coevorden en door eigen interesse in hardlopen en het feit dat Coevorden niks organiseerde voor de doorkomst heeft zij samenwerking gezocht met Anneke van Engen van Magisch Drenthe om samen de doorkomst in Coevorden te realiseren.

alt

Met de medewerking van Magisch Drenthe werd het mogelijk gemaakt dat de wielrenners en hardlopers die deelnamen aan de Roparun dwars door het Arsenaal mochten rennen/fietsen. In het Arsenaal huist de bibliotheek, Tourist Info, de historische vereniging Coevorden en het Stedelijk Museum Coevorden. De rode loper lag klaar door het Arsenaal om daar doorheen te fietsen en te lopen. Om door zo'€™n monumentaal pand te mogen was een hele beleving en werd door de deelnemers enthousiast ontvangen.

alt

Op de markt in Coevorden was van alles te doen zoals een estafetteloop, verschillende bandjes, en activiteiten voor kinderen zoals schminken. De mini Miss en Miss Ganzenhoedster van Coevorden waren in volle pracht aanwezig, en Ysbrand van der Weide was verkleed als historische gastheer. Samen verwelkomden ze onze gasten en waren ze aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en te steunen.

Het evenement was een groot succes en we kijken uit naar volgend jaar.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel