.

.

 

.

Kanonnenwedstrijdvoor kinderen tijdens Garnizoensdag!

Nog een paar maanden en dan zullen de kanonnen weer bulderen tijdens Garnizoensdag! Dit re-enactment evenement vindt dit jaar plaats op 25 augustus. Het streven van Stichting Garnizoensdag Coevorden, het Stedelijk Museum Coevorden, Magisch Drenthe en de andere deelnemers is om jaarlijks een Garnizoensdag te organiseren op de laatste zaterdag van augustus.

Er zullen diverse re-enactment verenigingen, muziekkorpsen en ambachtslieden zijn die het leven van die tijd verbeelden. Daarnaast zal het gebulder van kanonnen in de wijde omgeving te horen zijn.

Tijdens Garnizoensdag is er een KANONNENWEDSTRIJD, waarvoor kinderen nu al aan de slag kunnen gaan! Kinderen kunnen zelf, thuis of op school, met behulp van afval- en knutselmateriaal een kanon knutselen. Het kanon mag maximaal 40 x 40 x 40 cm groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van WC-rollen, lege flessen, karton en deksels van lege potten etc. Lever je kanon uiterlijk 25 augustus vóór 13.00 in, bij de receptie van het Arsenaal. Bij de receptie ligt een briefje waarop je je gegevens kan invullen.

Aan het einde van de dag worden 3 winnaars (eerste, tweede en derde plek) bekendgemaakt. Zij krijgen een eervolle onderscheiding met een leuke prijs! De winnaars worden gekozen door een jury bestaande uit museumdirecteur Stefanie Horneman-Ottens en Anneke van Engen van Magisch Drenthe. De winnende kanonnen zullen daarna nog een maand lang in het museum zelf te bewonderen zijn! De andere kanonnen mogen dezelfde dag weer meegenomen worden naar huis. Voor vragen over deze wedstrijd kan er contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Foto: een aantal geknutselde kanonnen van vorig jaar.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel