.

.

 

.

Kinderfeestje ‘Ridders en Jonkvrouwen’ in het museum én het kasteel

Het Stedelijk Museum Coevorden en het Kasteel Coevorden hebben een nieuw arrangement opgesteld, speciaal voor kinderfeestjes. Verkleed als echte ridder of jonkvrouw brengen de jarige en zijn of haar vrienden een bezoekje aan het museum. Daar leren ze een stukje geschiedenis over de historische stad Coevorden.

De kinderen worden officieel tot ridder geslagen en de jonkvrouwen leren hoe je ‘hoort’ te buigen aan het hof. In een heuse optocht gaan de verkleedde kinderen vervolgens naar het kasteel, waar ze van een enthousiaste gids een kinderkasteelrondleiding krijgen. De dag wordt afgesloten met drinken en wat lekkers in het kasteel. Zo wanen de kinderen zich even in de middeleeuwen en beleven ze een onvergetelijke en feestelijke dag!

Aanvullend kunnen er nog andere activiteiten worden bijgeboekt, zoals een speurtocht, schminken of het knutselen van een ridderschild en een jonkvrouwenhoed. Verder kan er als afsluitende hap nog gekozen worden voor heerlijke pannenkoeken of patat met snack. Voor meer informatie over de kosten en reserveringsmogelijkheden kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.museumcoevorden.nl

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel