.

.

 

.

Willem-Alexanderschool uit Dalerpeel maakt winnende recept voor Kindermenu 2.0

De ei-tosti komt op de menukaart van Bistro Tante Sweel. In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikadel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Jong Leren Eten,
Provincie Drenthe, en Drenthe gezond daagden restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’.

De Willem-Alexanderschool uit Dalerpeel maakte het winnende recept binnen de gemeente Coevorden: De ei-tosti. Op woensdag 13 februari 2019 reikt wethouder Jeroen Huizing de cheque voor het Kindermenu 2.0 uit aan de leerlingen.
De ei-tosti is bedacht door leerlingen van groep 7/8 van de Willem-Alexanderschool in Dalerpeel. Deze gezonde tosti bestaat uit: ham, kaas, bruin brood, scharrelei en salade en/of groentespies.
Samen aan de slag voor gezonder uiteten
De Drentse basisscholen en restaurants werden in oktober 2018 uitgedaagd om een vernieuwend kindermenu te maken. Ze hadden tot 11 november de tijd om een gerecht te bedenken. De Willem-Alexanderschool heeft een kookworkshop gewonnen onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel