.

.

 

.

Opnieuw resten Bentheimer poort in Coevorden gevonden gevonden

Archeologen hebben woensdagochtend opnieuw een bijzondere vondst gedaan in het centrum van Coevorden. Tijdens graafwerkzaamheden aan de Bentheimerstraat, nabij de Bentheimerbrug, vonden ze een tweede deel van de resten van de Bentheimer poort. Een eerste deel van de poort werd vorig jaar oktober al zichtbaar tijdens archeologisch onderzoek.

Geïnteresseerden kunnen morgen tussen 13:00 en 16:00 uur een kijkje nemen. Archeologen zijn dan aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden.

 


Toegangspoort
De Bentheimer poort is in de 17e eeuw gebouwd en vormde vroeger de Zuidelijke toegang tot de stad. De poort is rond 1870 afgebroken. De vestingwerken van Coevorden werden toen verwijderd, de wallen vlak gemaakt, de poorten gesloopt en de militaire gebouwen afgebroken. Inmiddels is geconstateerd dat de vondst van woensdagochtend recht tegenover de vorige vondst ligt. Dit houdt in dat de Bentheimer poort haaks op de huidige Bentheimerstraat stond.
En nu?
Begin april is er een overleg tussen de gemeente Coevorden en de ontwikkelaar van beide percelen op de kop van de Bentheimerstraat. Tijdens dit gesprek wordt gekeken in welke vorm er iets van de poort of de sfeer van de poort in of bij de toekomstige bebouwing kan worden opgenomen.
d.d. 21 maart 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel