.

.

 

.

Stad Coevorden en Center Parcs lanceren zomerverbinding

‘De binnenstad van Coevorden is een mooi dagje uit voor bezoekers van vakantieparken in de buurt. Toeristisch bezoek is goed voor Coevorden. Dus zorgen we voor een verbinding’: met die gedachte in het achterhoofd lanceren Stichting Centrummanagement Coevorden en Center Parcs De Huttenheugte vanaf 20 juli 2019 een ‘wegtreintje’ tussen Center Parcs en de binnenstad van Coevorden en vice versa. Het treintje zal drie dagen per week gaan rijden in de periode 20 juli tot en met de herfstvakantie 2019.

Met name de bezoeker die wat langer in Center Parcs verblijft wil op onderzoek in de omgeving. Dan heeft Coevorden genoeg te bieden: een bezoek aan het enige Kasteel van Drenthe, het Stedelijk Museum dat verhaalt over de rijke geschiedenis Coevorden, exposities, het nieuwe Paviljoen op de Weeshuisweide, leuke stadswandelingen, evenementen en natuurlijk lekker winkelen en een terrasje pakken.

Bezoekers die dat wel wat lijkt, kunnen straks drie tot vier keer per dag opstappen op het elektrische voertuig, dat bestuurd wordt door lokale vrijwilligers. Tijdens het rijden zullen spannende verhalen afgespeeld worden over de rijke historie van Coevorden, ontwikkeld door professionele theatermakers en een kinderboekenschrijfster. Uiteraard kunnen toeristen op dezelfde manier ook weer terug.

“Wij waren op zoek naar een manier om toeristen te stimuleren om naar Coevorden te komen. Center Parcs was op zoek naar een voertuig dat over het eigen terrein kan rijden om bezoekers te vervoeren en én is altijd op zoek naar manieren om hun gasten een leuk verblijf te geven. Met dit project snijdt het mes dus aan twee kanten en dat is goed voor iedereen”, aldus centrummanager Mischa de Gier.

Het wegtreintje is een samenwerking tussen het Centrummanagement en Center Parcs. Het wordt gefinancierd door Center Parcs en vanuit het Programma ‘Bouwen aan Historie’, waarin gemeente, Centrummanagement en Domesta samenwerken om de binnenstad van Coevorden aantrekkelijker te maken.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel