.

.

 

.

In gesprek met jong en (pleeg)ouder

Week van de Pleegzorg 31 oktober t/m 6 november 2019. Woensdag 30 oktober start de Week van de Pleegzorg. Deze week wordt er landelijk aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg. De Drentse pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Stichting en Yorneo zetten pleeggezinnen die week extra in het zonnetje door het organiseren van koffie-bijeenkomsten.

Dat doen zij voor huidige pleegouders maar ook voor iedereen die interesse heeft om pleegouder te worden. Voor inwoners van Coevorden zijn er twee bijeenkomsten op woensdag 30 oktober.
‘Ieder kind verdient het op te groeien op een veilige, stabiele plek. Wanneer dat bij de ouders (tijdelijk) niet lukt is een pleeggezin een goed alternatief. Daarom is het goed dat er komende week extra aandacht is voor pleeg-gezinnen. Als gemeente werken we daar graag aan mee!’ aldus Wethouder Jeroen Huizing.


Toeren door de provincie
De pleegzorgorganisaties bezoeken alle twaalf gemeenten in een opvallend voertuig dat die hele week in Drenthe rondrijdt. Pleegouders en (pleeg)kinderen krijgen een persoonlijke uitnodiging voor het koffiemoment in hun eigen gemeente. Wethouders en medewerkers pleegzorg gaan onder het genot van koffie/thee en gebak graag met hen in gesprek. Er ligt een cadeautje voor alle pleegouders klaar dat ongetwijfeld tot gespreksstof zal leiden.
Bijeenkomsten
Er zijn op 30 oktober twee bijeenkomsten. De eerste is voor huidige pleegouders en vindt plaats in het gemeentehuis van Borger-Odoorn in Exloo. De tweede is voor aankomende pleegouders en vindt plaats in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Iedereen die geïnteresseerd is in het pleegouderschap is van harte welkom. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de gemeentes Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen.

Bijeenkomst huidige pleegouders 10.00-11.30 uur, Gemeentehuis Borger-Odoorn
Bijeenkomst aankomende pleegouders
20.00-22.00 uur (inloop 19.45 uur), Gemeentehuis Emmen
Meer informatie en aanmelden
Heb je ruimte in je huis en hart? Vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor de bijeenkomst in Emmen. Meer informatie vind je op www.pleegzorgdrenthe.nl.
Geplaatst 22 oktober 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel