.

.

 

.

Jan Zwiers (53) maakt overstap naar FC Emmen

Burgemeester Bert Bouwmeester: "Jan is een bijzonder loyale en inspirerende collega die we zeker gaan missen”. Wethouder Jan Zwiers verlaat op 1 maart de Coevorder politiek. Hij maakt dan de overstap naar eredivisionist FC Emmen, waar hij algemeen directeur wordt.

Toen FC Emmen hem polste voor deze functie begon het bij de 53-jarige Aaldenaar te kriebelen, dit was voor de fervent voetballiefhebber de ultieme uitdaging. “Ik heb het nog altijd heel erg naar mijn zin bij de gemeente Coevorden, maar soms komt er een kans voorbij die je wel móet inkoppen.”

Jan Zwiers begon in april 2018 aan zijn tweede termijn als wethouder in Coevorden. “Het is een prachtige functie en ik heb in de afgelopen jaren veel mooie dingen mogen doen en mogen leren. Met een geweldig college dat een hecht team is, met een fijne gemeenteraad, een kundige organisatie, ondernemers en vooral ook inwoners hebben we geweldige stappen gemaakt.”

Trots
Wie Zwiers als wethouder heeft meegemaakt, weet: hij is energiek, voortvarend, staat altijd open voor een gesprek en heeft een innige band met financiën, economie, wonen en verbindend besturen. “Ik ben trots op de gemeente Coevorden en trots op wat we in de afgelopen zes jaar gerealiseerd hebben. Hoe leuk het ook nog is, toen de vraag van FC Emmen kwam kon ik deze niet naast mij neerleggen. Dit is zo’n mooie kans. Voetbal is mijn passie, de club heeft goeie ambities, zet Drenthe nog meer op de kaart en is daarom belangrijk voor de hele regio. Ooit speelde ik er zelf even en nu kan ik op een heel andere manier iets toevoegen aan de organisatie. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014)
Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014), de partij van de vertrekkend wethouder, is één van de eersten die Jan Zwiers feliciteerde. “Een kundig, betrokken en fijne collega zet een nieuwe stap in zijn loopbaan. Van harte proficiat en veel succes bij FC Emmen! Natuurlijk vinden we het jammer dat Jan vertrekt. We zullen zijn verbindend vermogen, zijn enthousiasme en zijn financieel inzicht gaan missen. Wij begrijpen echter ook zijn overstap naar FC Emmen”, zegt secretaris Jos Govaarts van BBC2014.

Opvolger
De fractie en het bestuur van BBC2014 gaan op zoek naar een opvolger die namens de partij plaats kan nemen in het college. De partij zoekt een energieke verbinder en hoopt die zeker binnen de regio op korte termijn te vinden. Jan Zwiers: “De samenwerking en de sfeer binnen de BBC-fractie en het bestuur van de partij is heel goed. Ik heb dat altijd als heel mooi en bijzonder ervaren. Er is vast en zeker een bestuurder die zich graag voor onze partij wil inzetten.”

Gedreven wethouder
Burgemeester Bert Bouwmeester snapt de keuze van wethouder Zwiers: “Ik begrijp heel goed dat hij deze kans grijpt. Voor ons betekent dit het vertrek van een heel gedreven wethouder. Jan is een bijzonder loyale en inspirerende collega die we zeker gaan missen.”

Wethouder Jan Zwiers (53) stond als wethouder altijd al in het maatschappelijke veld. Met zijn benoeming als algemeen directeur van FC Emmen krijgt dat nog eens een extra dimensie. (Foto: FC Emmen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 januari 2020

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel