.

.

 

.

Patiënt met coronavirus in gemeente Coevorden

Er is een patiënt in Coevorden waarbij het coronavirus is vastgesteld. Het gaat om een man van middelbare leeftijd, die in Dalen woont. De man is niet in het buitenland geweest, wel bij het carnaval in Tilburg.

De man heeft zijn klachten gemeld bij de huisarts en bij een test is vastgesteld dat hij het coronavirus heeft. Bij de partner van de man is inmiddels ook een test afgenomen, hiervan is de uitslag nog niet bekend. Beide zijn in thuisisolatie en de GGD heeft een contactonderzoek gestart. Het protocol is dat mensen die in contact zijn geweest met een patiënt hun gezondheid monitoren en twee keer per dag hun temperatuur doorgeven aan de GGD.

Burgemeester Bouwmeester: “Ik heb contact met de GGD Drenthe over de situatie. Het was te verwachten dat het aantal besmettingen in Nederland zou groeien en de kans dat er een geval in onze gemeente zou komen was er daarmee ook. Ik heb vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. Inwoners wil ik dan ook vragen om de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen. Er is op dit moment geen reden om verdere maatregelen te treffen. Heeft u vragen over uw eigen situatie? Dan kunt u tot in ieder geval vanavond 20.00 uur telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 0592-306300.”

Actuele informatie bij RIVM en GGD Drenthe

Bij het RIVM en de GGD Drenthe is actuele informatie over het coronavirus beschikbaar.

Heeft u vragen?

Voor algemene vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met het RIVM. Heeft u vragen over uw eigen situatie? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts of de GGD Drenthe. De GGD Drenthe is tot vanavond 20.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0592-306300.

Persbericht 1 maart 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel