.

.

 

.

Aan de slag met fietspaden

De gemeente Coevorden gaat de komende jaren aan de slag met een aantal fietspaden. Zo komt er een fietspad langs de Gelpenberg bij Aalden. Tussen Zweeloo en Schoonoord komen er fietsstroken op de Schapendijk.

En tussen  Sleen en Erm aan de Hengstmeerweg wordt het fietspad verbeterd. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad. De fietspaden zijn een uitwerking van de fietsnota die vorig jaar is gepresenteerd.

 

Wethouder Jeroen Huizing: “We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor de fietser. Daarom hebben we vorig jaar samen met inwoners en ondernemers en organisatie een wensenlijst gemaakt en in een fietsnota verwerkt. We gaan nu aan de slag om de eerste fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij ook de rest van de fietspaden die op wensenlijst staan aanpakken.”

Nieuw fietspad Gelpenberg
Het is de bedoeling dat vanaf de hoofdingang van de Aelderholt tot aan de bebouwde kom van Aalden een vrijliggend fietspad komt. Het fietspad komt achter de bestaande bomenrij aan de zuidzijde van de Gelpenberg. Hiervoor is het nodig om grond aan te kopen en het bestemmingsplan aan te passen. De gemeente hoopt in 2022 het fietspad aan te leggen. 

Fietsstroken Schapendijk
Op de Schapendijk tussen Zweeloo en Schoonoord krijgen de bestaande fietsstroken een rode laag. Hierdoor is de afscheiding voor fietsers en auto’s goed zichtbaar. Ook worden er maatregelen genomen die passen bij een 60 km/h weg. Er komen drempels en de borden worden aangepast. De weg moet hiermee veiliger worden voor fietsers. De verwachting is dat dit jaar het werk gedaan kan worden.

Beter fietspad Hengstmeerweg
Ook het fietspad aan de Hengstmeerweg in Sleen wordt aangepakt. Het fietspad is een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Sleen en Emmen. Het bestaande fietspad is van matige kwaliteit en de verlichting ontbreekt. Daarom komt hier een fietspad van beton met goede verlichting. De planning is dat het verbeterde fietspad dit jaar klaar is.

Artikel geplaatst 2 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel