.

.

 

.

Henk Mulder lijststrekker voor Belangen Buitengebied Coevorden

Henk Mulder is maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering verkozen tot lijsttrekker voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). De 59-jarige inwoner van Schoonoord voert een lijst aan met daarop 20 personen. Huidig en beoogd wethouder Steven Stegen staat op plaats 2.

De kandidatenlijst van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) is een mooie mix van ervaren raadsleden en veelbelovende nieuwkomers. Bea Meppelink – de Jager uit Dalen is op plaats 3 de eerste nieuwkomer op de lijst waarmee BBC2014 de verkiezingen voor de gemeenteraad ingaat.

Op de plaatsen vier en vijf volgen de bekende raadsleden Erik Holties (Oosterhesselen) en Jan Hooge (Aalden). Mickey Stern (’t Haantje) volgt op plaats 7 en is de tweede nieuwe vrouw op de lijst. Ook nieuw is Martin Kramer uit Sleen op plaats 11, gevolgd door Theo Vinke uit Coevorden, die sinds kort voorzitter is van het bestuur van Belangen Buitengebied Coevorden.

Lijsttrekker Henk Mulder is trots op de lijst met 20 kandidaten. “We zien vertrouwde namen terug van mensen die zich de afgelopen periode volop hebben ingezet. Daarnaast heeft een nieuwe lichting zich bereid verklaard zich te willen inzetten voor de gemeente Coevorden, vanuit het gedachtengoed van Belangen Buitengebied Coevorden. Zelf ben ik vereerd dat ik lijsttrekker mag zijn.”

Samen verder vooruit
Op de coronaproof gehouden ALV in het gemeentehuis van Coevorden gaven de leden ook hun steun aan het concept verkiezingsprogramma op hoofdlijnen van Belangen Buitengebied Coevorden. Dat draagt als titel ‘Samen Verder Vooruit’. BBC2014 spreekt daarin de ambitie uit om verder te bouwen aan een sterke gemeente Coevorden, die financieel gezond is en waar balans is tussen dorpen en stad.

Speerpunten in het programma zijn onder andere meer en betaalbare woningbouw, een heldere toekomstagenda voor dorpen en wijken, betere verkeersveiligheid en het verder stimuleren van recreatie en toerisme. Ook vindt de partij het belangrijk om verder te verduurzamen, het groenonderhoud te verbeteren en het leefklimaat verder te versterken, mede door in te zetten op het versterken van ons culturele aanbod.

De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn vanaf maandagavond december 2021 te vinden op onze vernieuwde website: www.bbc2014.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 december 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel