.

.

 

.

Kindermenu 2.0 weer van start

Welke basisschoolklas in de gemeente Coevorden bedenkt het gezondste en lekkerste kindermenu?

Ook dit jaar is er weer een Kindermenu 2.0. Het is een wedstrijd waar alle leerlingen van de basisschool aan mee kunnen doen.

Wat is de bedoeling?
Het is de bedoeling dat kinderen uit basisschoolklassen een leuk, lekker en gezond gerecht verzinnen. Dat mogen ze zelf verzinnen of samen met ouders, verzorgers, opa’s of oma’s, broer(s) of zus(sen) of klasgenootjes. Ze kunnen aan de slag gaan met het recept op school in overleg met de juffen en meesters maar het kan ook thuis met klasgenoten.
Voor het recept gelden de volgende spelregels:
• Het gebruik van minimaal 100 gram groenten. Groente moet het middelpunt zijn in het gerecht
• Het gebruik van maximaal 10 ingrediënten
• Streekproducten mogen gebruikt, het hoeft niet
• Het gerecht moet kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn.

Wat kan de klas winnen?
Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van restaurant LiBo in Aalden. Ook wint de hele klas een leuke prijs. Het recept wordt namens de klas ingestuurd. Wat die prijs is, is nog een verrassing.

Het winnende recept komt in een kookboek
Kindermenu 2.0 is een kookwedstrijd voor alle basisscholen van alle gemeenten in heel Drenthe. De winnende recepten van alle Drentse gemeenten komen in een kookboek. Dus ook de winnaar uit gemeente Coevorden krijgt een plek in het kookboek.

Aan de slag met het recept
Aan deelnemers wordt gevraagd om een video te maken van hoe het gerecht gemaakt wordt. In deze video leggen ze uit hoe lekker, leuk en gezond het recept is. En hoe idee van het recept tot stand is gekomen en waarom dat recept het beste is.

Versturen van het recept en de video
Kinderen kunnen het recept samen met het filmpje tot dinsdag 8 maart naar Rick Piek sturen. Hierbij is vermelding van de naam van de school en de klas belangrijk. Het e-mailadres van Rick Piek is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Rick doet zijn stage bij de gemeente.

Een jury beoordeelt de recepten
Onder andere een kok, een regisseur van Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en wethouder Jeroen Huizing bekijken of het recept lekker, vers, gezond en betaalbaar is.

De uitslag
Op dinsdag 22 maart maakt gemeente Coevorden de winnende klas bekend.

Kindermenu 2.0
Kindermenu 2.0 is een kookwedstrijd vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond. De gemeente Coevorden doet graag weer mee!

Meer informatie
Bekijk de video over Kindermenu 2.0 op www.coevorden.nl/kindermenu. Op deze webpagina staat alle informatie over de kookwedstrijd. De video is ook te zien via de volgende link

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel