.

.

 

.

Bijstandsgerechtigden in gemeente Coevorden ontvangen voor 1 april 200 euro energietoeslag

Dinsdag besloot het college van de gemeente Coevorden dat huishoudens in de gemeente die een bijstandsuitkering ontvangen, uiterlijk 1 april 200 euro energietoeslag op hun rekening krijgen bijgeschreven.

In december kondigde het Rijk al aan dat huishoudens met een laag inkomen eenmalig een energietoeslag van 200 euro krijgen. Dit geld krijgen ze via hun gemeente.

Er is een uitzondering voor kostendelers. Zij kunnen binnenkort kijken op de website van de gemeente Coevorden of ze in aanmerking komen voor de energietoeslag en de toeslag aanvragen. Ook inwoners die een laag inkomen hebben, maar geen bijstandsuitkering ontvangen, kunnen dat doen. Dat kan bijvoorbeeld omdat je een AOW-uitkering zonder aanvullend pensioen hebt of een laag inkomen als zelfstandige. Of als je al bekend bent bij de gemeente omdat je kort geleden gebruik hebt gemaakt van het de Doe-mee-webwinkel.

Verhoging naar 800 euro
Vorige week maakte het kabinet bekend dat het bedrag van de energietoeslag wordt verhoogd naar 800 euro. Het is nu nog niet duidelijk wanneer de resterende 600 euro wordt uitbetaald. Zodra daarover meer bekend is, worden inwoners daarover geïnformeerd.

‘Er moet meer gebeuren’
Het Coevorder college wil nu niet langer wachten omdat zij wil voorkomen dat inwoners door de enorme prijsstijging van energie hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Wethouder Joop Brink: ‘Wij realiseren ons dat
er, naast de toeslag van 800 euro meer moet gebeuren om betalingsachterstanden als gevolg van de torenhoge energieprijzen te voorkomen. We beraden ons op wat we nog meer kunnen doen. Er is bijvoorbeeld geld beschikbaar voor de isolatie van huizen. Als we dat op de goede plek kunnen krijgen helpt dit aan een meer duurzame oplossing omdat er minder energie wordt verbruikt’ aldus de wethouder.
Kijk voor meer informatie op www.coevorden.nl/energietoeslag

Artikel geplaatst 16 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel