.

.

 

.

Bea Meppelink-de Jager voorgedragen als tweede wethouder van BBC2014

“Ik ben trots en voel me vereerd.” Dat zegt Bea Meppelink - de Jager over haar aanstaande rol als wethouder namens BBC201 in de gemeente Coevorden.

De inwoonster van Dalen wordt door Belangen Buitengebied Coevorden voorgedragen en zal naast partijgenoot wethouder Steven Stegen zitting nemen in het college.

Na de klinkende verkiezingsuitslag, waarbij BBC2014 tien zetels haalde, werd al snel duidelijk dat de grootste partij in Coevorden twee wethouders zou willen leveren voor de nieuwe bestuursperiode. De PvdA en het CDA sluiten opnieuw aan in de coalitie en zullen ook elk een wethouder leveren.

Bea Meppelink heeft zin in haar nieuwe rol van gemeentebestuurder. Ze haalde bij de verkiezingen ruim 900 stemmen. “Ik voel dan ook een grote verantwoordelijkheid en stel me graag beschikbaar. Vanaf mijn geboorte heb ik het DNA van de gemeente in mijn bloed. Met veel plezier heb ik in het centrum van de stad Coevorden gewoond." Inmiddels woont Bea met haar man Albert en hun twee kinderen al ruim dertig jaar in het levendige dorp Dalen.

Bea Meppelink werkte jaren voor de Rabobank, was actief in de toeristen-branche en is nu nog verbonden aan Zorggroep Tangenborgh op de afdeling P&O. Vanuit haar lokale betrokkenheid raakte ze meer en meer geïnteresseerd in de politiek. Na het volgen van de cursus ‘Politiek Actief’ sloot ze zich aan bij BBC2014.

De fractie en het bestuur van BBC2014 hebben de kandidatuur van Meppelink met unanieme instemming toegejuicht. Op 20 april is er een extra ALV, waarbij ook de leden van de partij zich kunnen uitspreken.

Op goede vrijdag gaan BBC2014, PvdA en CDA opnieuw met elkaar in gesprek om tot een coalitieakkoord te komen en de verschillende taak-velden te verdelen.

Artikel geplaatst 20 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel