.

.

 

.

Gemeente Coevorden helpt inwoners de winter door

De energieprijzen en de inflatie zijn ongekend hoog. Niet alle inwoners zijn in staat deze kosten op te vangen.

Voor hen stelt het college de gemeenteraad voor een maatwerkfonds in te richten. In de periode december 2022 tot en met maart 2023 kunnen huishoudens gecompenseerd worden voor de vaste en onvermijdelijke lasten die zij deze winter maken. 

De gemeente Coevorden wil oog hebben voor inwoners die steeds moeilijker kunnen rondkomen door de dure energie, inflatie en hoge woonlasten door het tekort aan woonruimte. Inwoners komen in de problemen. Hoewel het Rijk voorzieningen treft en mensen ook een eigen verantwoordelijkheid hebben, is het nodig dat de gemeente een vangnet biedt voor diegenen dat echt nodig hebben.

Budgetplan
Voor het Maatwerkfonds Vaste lasten kunnen inwoners zich melden bij de gemeente. Samen met de inwoner wordt een budgetplan gemaakt, waaruit blijkt of er een gat zit tussen de vaste en onvermijdelijke lasten aan de ene kant en het inkomen aan de andere kant.

‘Ieder huishouden is anders’
Het maatwerkfonds maakt het mogelijk dat de gemeente in elke situatie kan bijspringen. Wethouder Joop Slomp: “Ieder huishouden is anders. Een chronisch zieke inwoner kan bijvoorbeeld vaak niet besparen op de energie, maar maakt wel veel kosten. Hen willen wij ruimhartig tegemoet komen. Dat geldt ook voor inwoners die in een tochtig koophuis wonen en niet de mogelijkheid hebben dat snel te verhelpen. Wel gaan we met hen in gesprek hoe we kunnen helpen het huis energiezuinig te maken. Daar staan onze energiecoaches voor klaar. Maar eerst zorgen we dat we iedereen die dat nodig heeft, de winter door helpen. Wij willen voorkomen dat inwoners de kachel niet meer aan durven zetten of zich gedwongen voelen te besparen op het eten voor zichzelf en hun kinderen.”
Er zijn geen inkomenseisen verbonden aan een bijdrage uit het fonds. Op 20 december neemt de gemeenteraad een besluit over het Maatwerkfonds Vaste lasten.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel