.

.

 

.

Coevorden draagt stokje culturele gemeente over aan De Wolden

Het culturele jaar van gemeente Coevorden komt tot een einde.

Afgelopen vrijdagavond 10 februari 2023 heeft gemeente Coevorden vol trots het stokje overgedragen aan gemeente De Wolden. 

In een volle raadszaal blikte burgemeester Renze Bergsma terug op het culturele jaar. “Het afgelopen jaar zijn er ontzettend veel activiteiten georganiseerd waar we van hebben genoten. Cultuur leeft in Coevorden! We hebben de titel culturele gemeente met trots gedragen en het is een eer om het stokje over te dragen aan gemeente De Wolden.” Ook werd het eerste exemplaar van het bewaarboek van kunstproject Souvenir uitgereikt aan Maarke Klein. Een jonge kunstenaar uit Zuidwolde, lid van Stichting Vertel je Verhaal. Daarna droeg Bergsma het stokje over aan wethouder Albert Haar van De Wolden. “Wij zijn klaar om culturele gemeente 2023-2024 te zijn en we hebben er ontzettend veel zin in!”


Het jaar opnieuw beleven
Na de overdracht was er ruimte voor een terugblik. Het theater en de zalen van Hof van Coevorden stonden in het teken van alles wat we met elkaar hebben gemaakt, gedaan en beleefd. Op de begane grond werd het culturele jaar opnieuw beleefd met het Muziektheater Bommen Berend. Er werden beelden getoond van de uitvoering en de tocht van Bommen Berend. Ook kunstproject Souvenir was te bewonderen. Enkele kunstwerken waren aanwezig en er werden beelden getoond van het project.

Er werd ook teruggekeken met schilderijen van de opening en alle magazines met verhalen over het afgelopen jaar. Verder kwam het cultuurpad met haar ‘pad-in-de-kijker-weekends’ en het prachtige routeboekje voorbij. Ook het schrijverscollectief A t/m Z met haar boek ‘Verborgen pad’ was aanwezig voor bijzondere gesprekken.

Belevenissen en verhalen ten over dus! En daarmee ligt er een mooie culturele basis voor de toekomst.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel