.

.

 

.

Als gebiedscoördinator ben je de oren en ogen van de buurt

Als gebiedscoördinator is Gerrie Boer namens de gemeente Coevorden het eerste aanspreekpunt voor onze dorpen.

Samen met de bewoners en andere betrokkenen, wil Boer bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de dorpen. “Ik breng de wensen en knelpunten van inwoners in kaart. En kijk wat er goed loopt, maar geef ook advies bij het zoeken naar oplossingen bij knelpunten.”

 
Gemeente gaat ‘de boer op’
In 2014 is de gemeente Coevorden van start gegaan met het zogeheten “gebiedsgerichte werken” en het “Verbindend Besturen”. Dit betekende dat vanaf dat moment de gemeente meer ‘de boer op ging’ om met inwoners in gesprek te gaan en te kijken wat er speelt in de dorpen. De functie van gebiedscoördinator als ogen en ogen van de buurt werd geïntroduceerd.

“De gebiedscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor de inwoners en heeft een verbindende rol tussen de inwoners en de ambtelijke organisatie. Vanuit mijn functie ben ik goed op de hoogte van gemeentelijk beleid en weet de weg binnen de gemeentelijke organisatie te vinden.”

Toewijding en enthousiasme
Met veel toewijding en enorm veel plezier verricht Gerrie Boer al bijna tien jaar zijn werkzaamheden als gebiedscoördinator. “In het begin was ik het aanspreekpunt in de Coevordense wijken en in dorpen als Dalen en Steenwijksmoer. Vanaf 2022 heb ik deze taken opgepakt in onder andere Aalden, Zweeloo, Meppen en Benneveld. Het wordt onderhand dan ook de hoogste tijd om mij ook deze wijze aan de bevolking voor te stellen.”

Hart verpand aan mooie gemeente Coevorden
De geboren en getogen Dalenaar – woonachtig in Coevorden – heeft duidelijk zichtbaar zijn hart verpand aan de mooie gemeente Coevorden. “Samen met de inwoners, belangenorganisaties en andere betrokkenen, wil ik graag een bijdrage leveren aan de versterking van de leefbaarheid en veiligheid van onze dorpen en wijken. Ik wil wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de dorpen nog aantrekkelijker maken.“ 

Stimuleren, enthousiasmeren en waarderen
Gerrie Boer ziet ook het stimuleren, enthousiasmeren en waarderen van mooie projecten die vanuit de dorpen en wijken tot stand komen, als één van zijn taken. “Welke kansen liggen er en op welke wijze kan men daar zelf aan bijdragen? Als gebiedscoördinator help ik de inwoners daarbij graag op weg.” Gerrie Boer maakt ook regelmatig een fietsronde door de dorpen en heeft daarbij altijd de bereidheid om het gesprek met inwoners aan te gaan. Daarnaast is Gerrie via het algemene nummer van de gemeente Coevorden 14-0524 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar. 

“Ik hoop dat wij er gezamenlijk een mooie ‘verbindende tijd’ van gaan maken”, aldus Gerrie Boer.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel