.

.

 

.

Coevorden helpt huizenkopers met starterslening

Vanaf 1 september biedt gemeente Coevorden de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten.

Dat kan als je voor de eerste keer een huis koopt in de gemeente Coevorden en aan de voorwaarden van de regeling voldoet. De starterslening vult het verschil op tussen de koopprijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De starterslening is een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan zo soms tóch gekocht worden.
De starterslening wordt verstrekt door de ‘stichting Stimuleringsfonds volkshuisvesting Nederlandse gemeenten’ (SVn) in opdracht van de gemeente Coevorden. Hiervoor heeft de gemeente Coevorden budget gereserveerd. De leningen worden daarom verstrekt in volgorde van binnenkomst en worden verleend voor zover het budget reikt.

Betaalbare koopwoning lastig te krijgen
Wethouder Steven Stegen: “De vraag naar woningen in de gemeente Coevorden is de afgelopen jaren sterk veranderd. Onder meer doordat er steeds meer kleinere huishoudens zijn. Maar ook doordat het aantal inwoners licht groeit. Onder de woningzoekenden zijn er ook veel starters. Wonen is duurder geworden. Voor starters is het steeds moelijker om een betaalbare koopwoning te vinden. Dat was voor de gemeente aanleiding om de starterslening aan te bieden.

Meer betaalbare woningen
Kortom, er is een tekort aan passende woningen ontstaan. Daarom wil de gemeente Coevorden de komende jaren meer betaalbare woningen toevoegen. Tot 2030 kunnen er 750 woningen bij komen. Een deel van deze woningen is al gepland. In de stad Coevorden gaat het dan om rond de 300 woningen en in de grotere dorpen varieert dit tussen de 15 en 125. Inwoners van de kleinere dorpen zijn welkom om goede plannen voor te leggen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Woningen voor starters
Jongeren vanaf 18 jaar kunnen, als hun inkomen niet te hoog is, binnen twee jaar een sociale huurwoning krijgen. Daarnaast wil de gemeente voor starters ook betaalbare koopwoningen bouwen. Dat kan ook via een collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo). Daarbij zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject.
Op Starterslening | Gemeente Coevorden vind je meer informatie en kun je de starterslening aanvragen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel