.

.

 

.

Gemeente Coevorden wil in één dag helemaal zwerfafval vrij worden

Leerlingen basisscholen Aalden gaan gewapend met een grijper en afvalzakken de buurt schoonmaken.

In een dag de Zweeler dorpen zwerfaval vrij maken. Dat is het doel van de actie ‘Coevorden in 1 dag schoon'. Scholieren van De Anwende, De Schutse en De Smeltkroes gaan morgen (woensdag 18 oktober) de handen flink uit de mouwen steken.

Op deze actiedag, georganiseerd door de gemeente Coevorden, Rijkswaterstaat en de Rubbiz Foundation wordt ingezet om de straten en bermen in de gemeente schoner te maken dan ooit tevoren. Het doel van ‘Gemeente Coevorden in 1 dag schoon’ is, naast een schone gemeente, bewustwording creëren. Het is één van de acties van de gemeente rond het thema afval. Ook wordt er al voorlichting gegeven op scholen en kunnen inwoners gratis spullen lenen om zwerfafval op te ruimen.

Aftrap burgemeester Bergsma op schoolplein De Schutse
De actiedag wordt door burgemeester Renze Bergsma afgetrapt op het schoolplein van De Schutse in Aalden. Samen met de leerlingen van de drie basisscholen in Aalden geeft hij het startsein. Tijdens deze dag gaan ook de Cleanclowns, Nico met zijn kliko en een afvalcoach van Area Reiniging langs de basisscholen.

In totaal doen er 22 scholen uit de gemeente Coevorden mee. Onder begeleiding van docenten, ouders en vrijwilligers gaan zij, gewapend met een grijper en afvalzakken, de buurt schoonmaken.

Burgemeester Bergsma over het belang van deze actiedag: “Gemeente Coevorden in 1 dag schoon is een heel mooi initiatief dat bijdraagt aan een schonere omgeving voor ons allemaal. We zijn ontzettend blij met het grote aantal deelnemende scholen. Samen gaan we op 18 oktober én vooral ook daarna voor een schone gemeente, zonder zwerfafval!”

Rubbiz app
Tijdens de actiedag wordt er gewerkt met de Rubbiz app. In deze innovatieve app kan worden aangegeven waar zwerfafval is opgeruimd door foto’s te uploaden. Per opgeruimd stuk gaat er geld naar een goed doel.
Meer informatie over 'Gemeente Coevorden in 1 dag schoon' is te lezen op www.in1dagschoon.com/coevorden

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel