.

.

 

.

Burgemeester Renze Bergsma brengt werkbezoek aan Zweeloo

In het kader van “kennismaken met de dorpen” heeft burgemeester Renze Bergsma afgelopen woensdagmiddag een bezoek gebracht aan Zweeloo.

De burgemeester en gebiedscoördinator Gerry Boer werden met de boerhoorn door het bestuur van Dorpsbelangen Sweel ontvangen in dorpshuis De Spil.
Na een korte voorstelronde schetste Hanny Dobben de diverse moderniseringen die de laatste jaren in De Spil zijn doorgevoerd en de activiteiten die er nu plaatsvinden.

Daarna stapte het gezelschap op de fiets voor een rondrit door het dorp. Er was onder meer aandacht voor de jeugdsoos, de kerk, het ‘bankie van Marchien Eising’, de smederij van Masselink, het dierenkampje en het zwembad. Bij het zwembad werd even stilgestaan bij de pannakooi, die mede door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds is gebouwd.

Burgemeester Bergsma nam tijdens het werkbezoek ook een kijkje bij het Zwembad Zweeloo. Penningmeester Alex Klingenberg en bestuurslid Alfred Askes geven tekst en uitleg.

Op ‘t sportpark Alterbarg vertelde Mark Nijenbanning over de festiviteiten rond het 40-jarig bestaan van Sweelpop en het eeuwfeest van v.v. Sweel.

Bij het viaduct is de burgemeester gewezen op de noodzaak van een snelle aanleg van het fietspad langs de Schapendijk richting de Broekstukkenweg.

Na afloop van de fietstocht werd de Sweeler vlag gehesen en sprak het bestuur met Bergsma en Boer op de brink over actuele de zaken die momenteel spelen in het dorp, zoals de doorstroming op de woningmarkt en de verkeersveiligheid (hardrijden Kruisstraat en het Klooster en de kruising Hoofdstraat-Kruisstraat).

Burgemeester Renze Bergsma hees de vlag samen met bestuurslid Alfred Askes.

Zweeloo is nog altijd trots op de eigen vlag.

Dorpsbelangen Sweel geeft aan nieuwe inwoners in het dorp traditiegetrouw een knapzak met lekkere streekproducten. Ook de burgemeester mocht een knapzak in ontvangst nemen.

Renze Bergsma en Gerry Boer op pad voor de knapzakroute door Zweeloo.

Bergsma sprak zijn waardering uit voor al het vrijwilligerswerk in het dorp en de vele activiteiten die georganiseerd worden voor en door de inwoners.

In samenwerking met Sweelerpils is een heerlijke Oes Eign’ Sweelpoppils gebrouwen voor de zomermaanden en uiteraard voor het Sweelpopfestival op 19 augustus. Mark Nijenbanning overhandigde het pilsje aan burgemeester Renze Bergsma. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel