.

.

 

.

Groen is een kwestie van doen!

Werkgroep Duurzaam Sweel: Wij kunnen zelf bijdragen door energie op te wekken. 
Als wij niet veranderen, verandert het klimaat.

Dus is het de hoogste tijd voor positieve energie van oneindige bronnen zoals de wind en de zon. Wij kunnen zelf bijdragen door energie op te wekken. Energie opwekken, dat kan met zonnepanelen op je eigen dak, maar dat kan misschien ook door gezamenlijk te investeren in zonnepanelen op een groot dak ergens in Zweeloo.

Voelbaar in de portemonnee
Een andere reden om sneller te verduurzamen is de gespannen situatie tussen Rusland en Oekraïne. Het conflict heeft een negatieve invloed op de energieprijzen maar ook op de prijs van onze boodschappen. Dat merken we allemaal in onze portemonnee.

Werkgroep Duurzaam Sweel
Vanuit Dorpsbelangen Sweel is daarom een werkgroep duurzaamheid opgericht om medebewoners uit Zweeloo te adviseren over duurzame maatregelen. Ons energie-initiatief, Duurzaam Sweel, richt zich eerst op het stimuleren van meer zonnepanelen in ons dorp. Investeren in groene energie-opwek is niet alleen belangrijk voor het klimaat, het kan ook nog rendabel zijn. Daarover willen we jullie graag informeren. Daarnaast willen we de mogelijkheden en het animo voor een collectief zonnedak onderzoeken. 

De leden van de werkgroep Duurzaam Sweel: Thomas Hendriksen, Anke Holman, Sjoerd Slagter, Margreet Schuiling en Nico Westerhuis.

Collectief zonnedak
Want wat nou als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of je vindt het gewoon niet mooi? Dan zou je door deel te nemen in een collectief opwekproject toch gebruik maken van duurzaam opgewekte stroom. Wat we met de opbrengst van een collectief zonproject doen, kunnen we samen bepalen. Vrij en onafhankelijk. Zo kunnen we zelf beslissen of we samen de energierekening verlagen of investeren in onze leefomgeving.
Maar of we nu op onze eigen daken energie opwekken of in een collectief project, één ding is zeker: Samen kunnen we Zweeloo zelfvoorzienend, leefbaar en groen maken!

Informatiebijeenkomst 16 september
Op vrijdag 16 september trappen we af met een informatiebijeenkomst in de Spil. We starten om 20.00 uur. (inloop vanaf 19.45 uur) Kom langs! En laat je bijpraten over zonnepanelen onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Tot de 16e!

Werkgroep Duurzaam Sweel
Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel