.

.

 

.

Veel belangstelling voor zonnepanelenbijeenkomst Zweeloo

Afgelopen vrijdag vond de zonnepanelenbijeenkomst van werkgroep Duurzaam Sweel plaats.

Met een grote opkomst van 56 belangstellenden was het een zeer geslaagde avond. Tijdens de eerst helft van de avond liet Sjoerd Slagter aan de hand van een presentatie zien dat het investeren in zonnepanelen nu een verstandige keuze is. 
Uiteraard kwamen ook lastige onderwerpen zoals de salderingsregeling en de beperkte netcapaciteit aan bod. De werkgroep zal bij netbeheerder Enexus informeren hoe de situatie op het energienet er nu en in de nabije toekomst uitziet voor Zweeloo.

Collectieve inkoopactie
De aanwezigen konden zich door het invullen van een formulier aanmelden voor een gesprek met installateur AP Solar. De werkgroep kreeg direct al 21 aanvragen binnen. Mensen die wat meer bedenktijd nodig hadden kunnen het formulier nog tot uiterlijk morgen bij Margreet Schuiling aan de Kruisstraat 4 in de bus gooien. Zodra bekend is wat het totale aantal zonnepanelen is dat door deze collectieve inkoopactie aangeschaft wordt, zal werkgroep Duurzaam Sweel in gesprek gaan met AP Solar om een korting te bedingen.

Energiecoöperatie
Na de pauze werd het woord gegeven aan Gerard Offringa, initiatiefbegeleider van de Drentse KEI, een koepel coöperatie voor lokale Drentse energie coöperaties, en bestuurder bij de Energiecoöperatie Noordseveld. Gerard vertelde over de projecten van Energiecoöperatie Noordseveld. Zo heeft Noordseveld een kleine zonneweide bij een NAM-locatie in eigendom en ongeveer 200 zonnepanelen bij het opluchtzwembad in Peize. De samenwerking met de energiecoöperatie zorgde ervoor dat het zwembad als enige in heel Drenthe helemaal energieneutraal kon worden. Vanuit het publiek kwamen veel vragen en positieve reacties, wensen en ideeën naar voren. Een aantal mensen in de zaal raakte enthousiast van het verhaal van Gerard en bood aan om met de werkgroep mee te denken over de mogelijkheden voor een collectief project in Zweeloo. De werkgroep is erg blij met deze extra hulp. Mochten er nog meer Sweelers zijn die zich willen aansluiten bij de werkgroep dan horen we het graag! We kunnen zowel denkers als doeners gebruiken.

Foto en tekst: Margreet Schuiling

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel