.

.

 

.

Algemeen

Burgemeester Renze Bergsma brengt werkbezoek aan Zweeloo

In het kader van “kennismaken met de dorpen” heeft burgemeester Renze Bergsma afgelopen woensdagmiddag een bezoek gebracht aan Zweeloo.

Zweeloo dorpsfeest met BBQ

Dorpsgenoten, het is weer zo ver: Het Zweeloo Dorpsfeest met BBQ!

Zweeloo heeft gestemd voor mooie projecten!

Voor de tweede keer dit jaar mochten de inwoners van dorp Zweeloo naar de stembus.

Samen verduurzamen in Zweeloo

Steeds meer dorpen richten zich op een duurzame toekomst. Ze nemen samen energiebesparende maatregelen, kopen collectief zonnepanelen in of wekken hun eigen energie op.

Toekenningen “bezemronde” Dorpsbudget Zweeloo 2019/2020

Precies zoals in de eerste corona-golf dit jaar, was er nu in het dorpsbudget van Dorpsbelangen Sweel (DBS) nog ruimte om een kleine subsidieronde te organiseren. De eerste ronde die dit jaar door DBS gehouden is, werd niet volledig benut. Er resteerde een bedrag van € 1.908.

Toekenning aanvragen Dorpsbudget Zweeloo 2019/2020

Ook in tijden van lockdown gaan werkzaamheden ten behoeve van de sport- en sociale verenigingen in Zweeloo door. Het is meer dan welkom dat de daarvoor benodigde budgetten aangevuld kunnen worden uit het dorpsbudget dat Dorpsbelangen Sweel (DBS) ook dit jaar bij de gemeente Coevorden had aangevraagd.

Reminder enquête benaming van Goghpad

In  Oes Eig'n Kraantienvan vorige week (11/2) zat voor de inwoners van Zweeloo een apart enquêteformulier over de benaming van het pad tussen de Hoofdstraat en het Klooster langs garage Germs in Zweeloo.

Dorpsbelangen Sweel pleit voor fietspad langs Schapendijk

De aanleg van een eenvoudig (schelpen-)fietspad langs het oostelijk deel van de Schapendijk tot de Broekstukkenweg. Dit dringend verzoek deed het bestuur van Dorpsbelangen Sweel (DBS) vorige week maandag tijdens de wijk- en dorpenronde aan het college van B & W.

Het jaarlijkse overleg met de gemeente Coevorden

* Dorpsbelangen Sweel pleit voor fietspad langs Schapendijk

* Verenigingen voor dorpsbelangen hebben het moeilijk

Een rondje Zweeloo

Het jaarlijkse overleg met de gemeente Coevorden. Dorpsbelangen Sweel (DBS) houdt haar leden en overige inwoners van Zweeloo graag op de hoogte van de onderwerpen en resultaten die in het overleg met derden besproken zijn. Zeker nu het op 9 juli een openbaar overleg met de gemeente Coevorden betrof in het kader van het jaarlijkse wijk- en dorpenronde.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel