.

.

 

.

Wie zijn en wat doet DBS?

Dorpsbelangen Sweel (DBS). Op de foto zijn de vijf bestuursleden vereeuwigd die sinds september 2019 het - overigens kleine - bestuur vormen van de vereniging Dorpsbelangen Sweel. De leden van de vereniging hebben ingestemd met een bestuur dat uit slechts vijf leden bestaat.

Het dorp Zweeloo heeft een beperkt aantal inwoners waardoor een uitgebreid bestuur niet zo nodig is, maar waardoor het ook moeilijk bleek om de samenstelling voltallig te krijgen. Toch zijn Annie Heins en Lammy Kroes bereid gevonden om de vrijgekomen plaatsen van het bestuur in te nemen. Zo doende vormen zij samen met Maartje de Boer (voorzitter), Ton van den Oever (secretaris) en Alex Klingenberg (penningmeester) voor de komende drie jaar het bestuur van de vereniging.

Behartigen
Wat DBS doet, valt onder de noemer behartigen van het welzijn van het dorp en de verbinding tussen zijn inwoners. Dat zegt op zichzelf niet zo veel. Het komt neer op het organiseren van de vaste jaarlijkse activiteiten zoals dorpsbarbecue, paaseitjes voor de kinderen en, tot nu toe, het paasvuur voor het hele gezin. Maar ook beschikken we over een dorpsbudget dat lokale initiatieven ten dienste van de leefbaarheid van het dorp mogelijk maakt, waarvoor de Sweelers hun stem kunnen uitbrengen.

Initiatieven
Tot de eigen initiatieven rekenen we ook de anti-eikenprocessierups-actie waarvoor vogelnestkastjes vervaardigd zijn en tegen kostprijs verdeeld over de inwoners van Zweeloo. De laatste tijd hebben we ook een enquête georganiseerd over de naamgeving van het wandel- en fietspad tussen de Hoofdstraat en het Klooster. Omdat we als vereniging een juridische functie hebben, kunnen we ook het financieel beheer doen zoals bijvoorbeeld van het dierenkampje in Zweeloo.

Overleg
Een deel van onze taak en een groot deel van onze tijd gaat ook zitten in het voeren van overleg met plaatselijke verenigingen, waaronder de Jeugdsoos, sportverenigingen  en Kunstenaarsdorp, om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Tenslotte zijn we ook nog contactpunt voor de gemeente en vice versa. Dit is een kleine greep uit de concrete onderwerpen die bijdragen aan het welzijn van Zweeloo en onze mede-bewoners.

Voor acties en reacties kunt u Dorpsbelangen Sweel bereiken met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de foto v.l.n.r. Ton van den Oever, Annie Heins, Maartje de Boer, Lammy Kroes en Alex Klingenberg. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 maart 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel