.

.

 

.

Verrassing voor Cees Roubos

Afgelopen zaterdagmiddag reed een aantal auto’s met mede-gemeenteleden van de Ned. Herv. Kerk in Zweeloo naar Havelte waar onze vaste organist Cees Roubos het door hem bedachte Chamadron bespeelde.

Al zo’n 35 jaar geleden is dit unieke muziekinstrument op zijn initiatief in de toren van de Clemenskerk in Havelte gebouwd. Het bestaat uit 50 koperen trompetten die door de galmgaten van de toren naar buiten worden gestoken wanneer ze worden bespeeld. Dit geschiedt met behulp van een klavier en een windmotor. Heel bijzonder en knap bedacht. Er is er maar één van in de wereld!

Het publiek kon buiten op stoelen achterover zittend het concert van een half uur beluisteren en zich verwonderen. Ook menig langsfietsende toerist bleef verrukt staan luisteren.

Met onze komst wilden we Cees en zijn steun en toeverlaat en partner Renate verrassen en dat is gelukt. Binnenkort gaat Cees met pensioen maar hij heeft aangegeven om in de wekelijkse kerkdienst het orgel in de kerk van Zweeloo te blijven bespelen en daar zijn wij heel erg blij mee.

De komende zaterdag - 11 september - zal het Chamadron dit jaar voor het laatst worden bespeeld, ook door Cees. U kunt hier bij zijn:  van 16.00 tot 16.30 uur aan de Uffelterkerkweg 1 in Havelte. 

Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage in de orgelpijp wordt zeer op prijs gesteld.

Tineke Wiersma

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 september 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel