.

.

 

.

Expositie van Beatrix Copier bij de kunstenaarsherberg in Zweeloo

“Je begint en je vindt ….. een ontdekkingsreis”. De expositie van Beatrix Copier gaat in de herkansing. Van 2017 tot 2020 is Beatrix druk bezig geweest met haar collage schilderijen.

En net toen haar schilderijen waren opgehangen in de kunstenaarsherberg en klaar waren voor expositie, gooide Corona roet in het eten en werd de herberg gesloten en de expositie afgeblazen. Dus nu de herberg eindelijk weer open kan, krijgt de gevorderd amateurkunstenaar uit Aalden haar herkansing. Beatrix is daar heel blij mee. Het voelt alsof ze nu haar project eindelijk kan afronden.

Het ABC Project
Beatrix wisselt figuratieve kunst af met abstract werk. Ze liet zich dit keer inspireren door het alfabet. Waarbij het voor haar zeker was dat er 26 werkjes zouden moeten komen. En het andere zekere was dat ze zich een einddatum had gesteld. De schilderijen hebben eenzelfde formaat. Ze wisselen elkaar alleen af in staand of liggend. Er zijn ook kleinere versies van een accent uit het grotere werk of op andere materialen gedrukt waardoor alles weer een hele andere kleurnuance krijgt. Beatrix vertelt dat ze regelmatig de vraag krijgt waar de letter verborgen zit, maar dat zegt ze niet. Ze vindt dat niet zinvol, want ze hoopt juist dat de mensen de tijd nemen om het werk in zich op te nemen. Het roept dan juist “ iets op ”. Of zoals Rudi Fuchs zegt :” Als je niet zoekt en rustig wacht, zie je veel meer “.

Werkwijze
De manier waarop Beatrix aan het werk ging, was niet op volgorde van het alfabet. Soms had ze zin om aan een bepaalde letter in een bepaalde kleur te beginnen en dat was heel willekeurig. Ze pakte dan haar knipselmap en scheurde stukjes papier van een kleur en legde dat in een bepaalde lettervorm neer, rukte daarna de letter weer volledig uit z’n verband,  pakte  haar penseel en verfde  alles weer tot een geheel. De rest is aan de kijker. “Kijk wat het met je doet”. Blijf eens wat langer voor een werk staan en laat je inspireren, vindt Beatrix.

Expositie
Benieuwd  geworden naar de expositie ? Hij is al gestart op zaterdag 18 februari en loopt nog tot en met zaterdag 19 maart. De herberg is dan van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens de open atelierdagen Coevorden op zaterdag 12 en zondag 13 maart is Beatrix zelf aanwezig vanaf 11.00 uur.


De expositie kalender voor 2022

Januari – december

Dichtersroute

Februari – december

Vaste expositie oude meesters

April – oktober

Brinkenexpositie

19 februari – 19 maart

Beatrix Copier, ABC Project

20 maart


 

Lezing “Kijken naar kunst” door Anne Knipping (kunsthistorica). Zij laat zien hoe je naar kunst kunt kijken en hoe kunst beoordeeld kan worden. Interesse? Houd de OEK in de gaten voor informatie over aanmelding.

26 maart – 21 mei

Solo expositie Harry Soepenberg (schilderijen)

28 mei – 16 juli

Schildersgroep Exloo (schilderijen)

23 juli – 10 september

Kunstkring Zweeloo

17 september – 5 november

Duo-expositie (o.v.b.)

12 november – 24 december

Eindejaar expositie (n.n.b.)


Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 februari 2022

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel