.

.

 

.

Opening lichtkunstroute “In de vezels”

Coevorden straalt dit jaar als Culturele Gemeente van Drenthe. Glasvezel Zuidenveld rondde afgelopen jaar het glasvezelproject af dat, met de snelheid van het licht, verbinding met het wereldwijde web in alle dorpen van de gemeente brengt.

Beiden worden in het eerste weekend van maart gevierd met een lichtkunstproject bestaande uit zeven lichtkunstobjecten in de zeven aanleggebieden van Glasvezel Zuidenveld.  

Lichtkunstroute “In de Vezels” wordt donderdag 3 maart 2022 officieel geopend.  “In de Vezels”: het licht schiet immers door de glasvezels heen de woningen in. Bovendien zit de kracht en saamhorigheid van de vrijwilligers die dit mogelijk maakten “in de vezels” van de Coevorder dorpen!

Tijdens het lichtkunstproject staan van 3 tot en met 6 maart in de zeven aanleggebieden van Glasvezel Zuidenveld zeven artistieke lichtkunstobjecten die natuurlijk met name in de avonduren op hun best zijn. Donderdag 3 maart zal bij de Hervormde Kerk in Oosterhesselen het eerste kunstwerk ‘ontstoken’ worden, samen met kinderen van basisschool De Woert. Daarna kan iedereen elke avond tot en met 6 maart op eigen gelegenheid de gehele route langs de 7 lichtobjecten volgen. Kijk voor meer informatie over de route en de locatie van alle objecten op de website www.cultureelcoevorden.nl Kies in het menu “Programma” en vervolgens “In-de-vezels” en u weet precies waar alle kunstobjecten staan!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel