.

.

 

.

In 2023 staan we stil bij Van Gogh. Het is dan 140 jaar geleden dat hij hier was

In 1883 was Vincent van Gogh in Zweeloo. Hij tekende de kerk en schreef hierover het volgende aan zijn broer: Ik kwam voorbij een oud kerkje, net precies L'eglise de Greville van het schilderijtje van Millet v. d. Luxembourg.

Hier kwam in plaats van het boertje met de spade van dat schilderij, een herder met een koppel schapen langs de hegge.

Uitgangspunten projectplan
In 2023 staan we stil bij Van Gogh. Het is dan 140 jaar geleden dat hij hier was. Met een aantal initiatiefnemers, waaronder Provincie Drenthe, gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, Drents Museum, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe zijn al stappen gezet en is het projectplan Van Gogh in Drenthe gemaakt. De uitgangspunten uit het projectplan en de stappen voor het vervolg zijn maandagmiddag in de kerk toegelicht.

Komende periode
De komende periode wordt gewerkt aan allerlei plannen om met Vincent van Gogh als gids, in 2023 ook bewoners en bezoekers van Drenthe te raken met zijn verhaal. Dat kunnen we niet alleen. Daarom nodigen we je van harte uit om gezamenlijk de schouders er onder te zetten om het verhaal van Vincent van Gogh nog meer te laten leven. Heb je ideeën neem dan contact op met Elizabeth Stoit van Marketing Drenthe, of lokaal via Mientje Harmsen of Gilbert Mulder. Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel