.

.

 

.

Komende zondag muziek in kerkje van Zweeloo: Baisez-moi / Kus me

Poëtische voorstelling over liefde, verlangen en de dood. Komende zondag ( 27 maart) geeft Het Gebint Kwintet een concert in het kerkje van Zweeloo. Het kwintet brengt een poëtische voorstelling over liefde, verlangen en de dood.

Eerbetoon
Met Renaissance-muziek, zang en theater presenteert Het Gebint Kwintet composities van Josquin des Prez en ‘spoken word’ als hedendaagse reacties daarop. Dit eerbetoon aan de componist komt ruim 500 jaar na zijn overlijden.

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria.

Traditie
Josquin componeert in de traditie van eenstemmige gregoriaanse gezangen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze liederen tot bouwwerken met verschillende zanglijnen waarbij elke stem even belangrijk is.

Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met ‘spoken word’. Deze teksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen en worden door Sarah ten gehore gebracht.

Het Gebint Kwintet bestaat uit Corin Tholen (sopraan), Hiltje Kamminga (alt), Karel Eggen (tenor), Peter Naaktgeboren (tenor) en Peter Roelofsz (bas). Het optreden duurt ruim een uur; na afloop is er koffie of thee.

De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren bij: podiamiddendrenthe.nl of te koop aan de kassa.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel