.

.

 

.

Culturele Gemeente Coevorden

Terugblik Lichtkunstroute. Lichtkunstproject ‘In de Vezels’ stralend succes. Van een megagrote reuzin op de kerk in Oosterhesselen tot subtiele lichtcirkels in de bomen in Zweeloo.

Begin maart straalden er vier avonden lang zeven lichtkunstwerken in onze gemeente.In deze samenwerking tussen Stichting Glasvezel Zuidenveld en Coevorden Culturele Gemeente werden de zeven aanleggebieden van het glasvezelproject in het artistieke zonnetje gezet.


Heel veel mensen gingen even kijken bij het lichtkunstwerk in hun eigen dorp. Maar menigeen stapte ook in de auto om alle locaties te zien! Er waren projecties, lichtgevende objecten, een tafel vol geluiden en nog veel meer. Ook de augmented reality-kunst in Steenwijksmoer kon op veel nieuwsgierigheid rekenen. Door een tablet of smartphone op de lichtgevende kubussen te richten, konden de bezoekers een 3D digitale wereld bewonderen. De kunstwerken werden verzorgd door Media Art Friesland en het bijbehorende Luna Collective. Gemist of nog een keer beleven? Bekijk hier de aftermovie.

Cultuurpad Gemeente Coevorden
Door heel veel vrijwilligers is een langeafstandswandelpad dwars door de hele gemeente gemaakt. Het hele cultuurpad kan door iedereen zelfstandig worden gelopen. Maar er is meer… het is namelijk een themapad met als thema CULTUUR. Om extra aandacht op dit wandelpad te vestigen is er bedacht om op verschillende weekenden in 2022 een gedeelte van dit pad extra te belichten. De route wordt in etappes in de kijker gezet gedurende speciale pad-in-de-kijker-cultuurweekends.


Benieuwd wanneer en waar de routes zijn? Bekijk het op onze website. Doe mee met de activiteiten en meld dit bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de contactpersoon in jouw dorp.

Artikel geplaatst 6 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel