.

.

 

.

Molenaars Jantina Hellingmolen leveren bijdrage aan nieuw wereldrecord

“Belangrijk om het vak van molenaar in het zonnetje te zetten”. Onvervalst Hollands cultureel erfgoed bracht zichzelf afgelopen zaterdag op een bijzondere manier onder de aandacht.

In totaal 807 vrijwillige molenaars in het land gingen tussen 11.00 en 12.00 uur aan de slag voor een wereldrecordpoging ‘meeste tegelijkertijd draaiende molens’.

Onder hen ook onze molenaars Dennis Eefting, Hans Hordijk, Ron Schreuder en Willem Markenstein. Bij een "uitstekende wind" draaide het viertal van 11.00 tot 12.00 uur op de Jantina Hellingmolen. Tegelijkertijd met meer dan 800 collega’s uit alle delen van ons land vestigen ze moeiteloos het wereldrecord. Zelfs in het buitenland deden 29 vrijwillige molenaars mee, tot in Nieuw-Zeeland toe (ook al was het daar toen al laat in de avond).


Vijftigjarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars
Aanleiding voor de recordpoging is het vijftigjarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De wereldrecordpoging van zaterdagochtend was ook vooral bedoeld om aandacht te vragen voor het ambacht van molenaar. Het Gilde heeft in zijn vijftigjarig bestaan zo'n 2300 molenaars opgeleid, Voor het merendeel zijn dat vrijwilligers. In Aalden kan de molen dankzij de inzet van Dennis, Hans, Ron en Willem elk weekend draaien.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel