.

.

 

.

Paasvuur brandt als een fakkel

Na twee jaar van uitstel kon Tweede Paasdag niets meer roet in het eten gooien. Het paasvuur nabij ’t Alterbarg brandde na amper een kwartiertje als een fakkel.

Om 19.15 uur vertrok de jeugd met een fakkeloptocht richting de bult vooraf gegaan door de band Klabats. Een aantal kinderen droeg een fakkel die ze onderaan in de bult mochten leggen. Uiteraard was dat een spannend tafereel, waar de jeugd met volle teugen van genoot.

Heel mooi dat de inwoners én uiteraard in het bijzonder de jeugd weer de gelegenheid werd geboden om bij dit folkloristisch schouwspel aanwezig te zijn. Vrijwilligers stoppen ieder jaar veel energie in de opbouw van de bult. Al weken voorafgaande aan Pasen, wordt snoeiafval verzameld op een grote bult. De organisatoren waren de afgelopen dagen druk in de weer met hun brandstapel.

Jeugdsoos Zweeloo zorgde niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de nodige versnaperingen. Sommige kinderen roosterden marshmellows aan een stok. Foto’s: Monique Jonkman - Koolen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel