.

.

 

.

62e expositie Het Zweeler Palet in kerkje van Zweeloo

Het Zweeler Palet organiseert van 22 april t/m 15 mei 2022 haar 62ste expositie in de kerk van Zweeloo. Er exposeren twee kunstenaars:

Barbara Bosscher uit Meppel met schilderijen en Anneke Gebert uit Veendam met keramiek.

Barbara Bosscher. Vanuit haaropleiding lerares Handenarbeid heeft zij haar weg gevonden in het tekenen en schilderen. Begonnen met aquarelleren ging ze verder met het schilderen in acryl en olieverf. Soms worden er materialen in verwerkt zoals karton, krant of behang. Met gebruik van een plastic pasje wordt laag over laag gewerkt om de juiste sfeer te benaderen. In het figuratieve werk gaat het niet om de werkelijke weergave maar om de beleving van vormen en kleuren. Ze laat zich inspireren door oude deuren en muren. De gelaagdheid vind je terug in het thema: “Het verleden verbeeld”. Een ander thema is: “Tafeltjes” waarbij de onderste verflagen meespelen in het eindresultaat. Potten en schalen op niet bestaande tafeltjes laten een sfeer zien van rust en harmonie. Een ander thema is: “De natuur met de weidsheid van het landschap”.

Anneke Gebert. In 1979 probeerde zij een broodje klei. Het was een nieuwe uitdaging en het materiaal heeft haar direct gegrepen en nooit meer losgelaten. Het is dan ook een verslaving geworden. Na zeven jaar te hebben gedraaid is zij begonnen met “handvormen”. Hierin kan zij haar expressie kwijt en probeert Anneke zich daarin te vervolmaken zodat zij alle kneepjes van het vak beheerst. Meestal gaat zij uit van een bol of een doosvorm maar er kan ook geheel iets anders uit ontstaan. Het maken en decoreren van schalen vindt zij ook een leuke uitdaging. Bovendien is Anneke vaak met glazuur aan het experimenteren zodat zij alleen het mooiste glazuur op haar objecten kan toepassen. Raku en zaagseloven stoken is haar later heel erg gaan boeien. Momenteel gebruikt ze dan ook alleen deze stookwijze. Aan de vormen, maar zeker ook aan de Raku kleuren herkent men haar werk. Vrede, welzijn en geluk vindt Anneke dan ook in het vervaardigen van keramiek en het stoken daarvan. 

Er zal dit keer wel een openingsavond worden gehouden op vrijdag 22 april.  Aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Verdere openingstijden zijn: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom zowel op de openingsavond als ook gedurende de openingsmiddagen van de expositie!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel