.

.

 

.

Tweede Festival LOS in Meppen een groot succes !

Vorig jaar werd Festival Los voor het eerst georganiseerd bij uitspanning De Mepperdennen door Judith Post en haar enthousiaste team. 

Dit jaar stond het evenement ook weer op de agenda met dezelfde succesformule. Vanaf een uur of vier in de namiddag was het aan DJ YVO&KREX om het publiek op te warmen voor de muziekacts die zouden volgen. Het publiek was in grote getale toegestroomd; zo’n 300 kaarten waren er verkocht voor een geweldig muziekfestijn.

Owen Schinkel en Kylie Anderson
De opening werd gedaan door Long Way Home een internationaal duo bestaande uit Kylie Anderson en Owen Schinkel. Het was een thuiswedstijd voor deze geboren en getogen Meppenaar. Geweldig om te zien hoe hij samen met zijn partner de aanwezigen vermaakte met mooie liedjes uit de traditie van de bluegrass en country muziek. Ook een meezinger mocht natuurlijk niet ontbreken.

Sebastiaan Weerman
Daarna was het podium voor Murk, deze zanger begeleidde zichzelf op gitaar en bracht onder andere prima covers van bekende hits. In het begin van de avond was het tijd voor Jack and the Weatherman. Dit duo wordt gevormd door leadzanger en gitarist Berry Krikken en tweede stem en gitarist Sebastiaan Weerman. Zij maken akoestische folkpopmuziek. Deze mannen van oud-Zweeler Weerman zijn geen onbekenden op dit podium. Net als vorig jaar kregen zij met hun aanstekelijke muziek veel waardering van het publiek.

Lola’s Dice
Vervolgens maakte Lola’s Dice de verwachting helemaal waar. De drie leden van Lola’s Dice zijn geboren en getogen in Chili en Venezuela. Ze speelden tropical funk met psychedelische accenten of te wel een ‘discobal in een avocado’. Het publiek vond het geweldig. Tussen de bands door zorgde de DJ voor fijne muziek die recht deed aan de positieve vibes en goede sfeer op het festival terrein.

De goede geluid- en lichttechniek door DGF maakt dit plaatje compleet. 
Tot slot maakte de formatie Them Dirty Dimes zijn opwachting. Met hun old-fashioned jazz, blues en gypsy kregen ze de bezoekers aan het dansen. Ze speelden diverse nummers van hun laatste CD onder andere Keep Diggin; een actuele song tegen de gasboringen.

 

Zeker voor herhaling vatbaar
Het feestje duurde tot middernacht en iedereen die er was heeft fijne muziek, lekkere drankjes en smakelijke snacks tot zich kunnen nemen, oude bekenden kunnen begroeten en tegen elkaar kunnen zeggen hoe fijn het toch is om zo´n leuk festival zo dicht in de buurt te hebben. Kortom: het is zeker voor herhaling vatbaar, dus op naar de derde editie van LOS in 2023!

Foto’s : Mark Evenhuis

Oes Eig'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel