.

.

 

.

Prachtig, uniek olieverfschilderij van Janny Jalving

Te koop een prachtig en uniek olieverfschilderij van Oud Aalden (afm. 95 x 75 cm.) van de bekende Drentse schilderes Janny Jalving (1923-2022).

Janny werd geboren in Klijndijk waar ze bijna haar hele leven zou blijven wonen. Al op jeugdige leeftijd bleek zij een talent voor tekenen te hebben. Dit talent ontwikkelde zij later door het maken van prachtige, kleurrijke olieverfschilderijen veelal met een impressionistische inslag.
Janny werd in en buiten Drenthe bekend door haar schilderijen van Drentse landschappen en boerderijen. Janny was tijdens haar leven een goed verkopende schilderes die tot op heden mening huiskamer siert.

In 2020 gingen alle niet verkochte schilderijen naar diverse musea waaronder Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht, Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en het Hunebedcentrum in Borger. Ook werd de oudheidkundige vereniging De Spiker in Schoonebeek met schilderijen verblijd.

Door mijn vroegere werk als leidinggevende van de Thuiszorg in de oude gemeente Zweeloo waar ik nog steeds goede en mooie herinneringen aan heb hoop ik dan ook dat de aankoop van dit mooie schilderij (geschilderd in de jaren vijftig van de vorige eeuw) door een inwoner van juist deze plaats kan worden aangeschaft.
Het schilderij verdient dit...... 
Be Hoeksema, voor meer info 06 - 22 67 42 83

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel