.

.

 

.

Kunstmarkt Wezup beleeft komende zondag 25ste editie

Na twee jaar van corona-kommer zonder kunstmarkt, staat zondag 14 augustus in Wezup eindelijk in het teken van de 25ste Kunstmarkt.

De jubileumeditie gaat komende zondag om 11.00 uur van start en eindigt om 17.00 uur. Toegang en parkeren is gratis. Wederom komen ruim 70 kunstenaars uit heel Nederland naar het dorp. Een vrije, lommerrijke route voert de bezoekers al vanouds langs een groot aantal historische boerderijen.

In deze omgeving trekken de kunst en kunstnijverheidsproducten al een kwart eeuw veel bekijks. De kunstenaars praten graag over hun passie voor kunst! 
Op de verschillende locaties rond de brink en het Westeinde kunnen de bezoekers genieten van veel verschillende schilderijen, tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en unieke zelf ontworpen kleding. 

 

De kunstenaars vertellen graag hoe het werk tot stand is gekomen, sommigen geven demonstraties. De gezellige en intieme sfeer onder een dak van grote bomen maakt de Kunstmarkt Wezup speciaal. 
De Stichting Kunstmarkt Wezup wordt als vanouds bijgestaan door vrijwilligers van ijsvereniging De Boertip. Ze verzorgen u graag met een scala van consumpties en versnaperingen. Tegenover de brink biedt hotel-restaurant Hegen een volledige horeca.

Foto’s: Cornelia Brugman

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel