.

.

 

.

Dorpen volop in de kijker tijdens weekend vol culturele activiteiten

De dorpen Benneveld, Aalden en Zweeloo pakten afgelopen weekend groots uit tijdens het Dorpen in de Kijker.

Een themaweekend in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021 - 2022.
Op het terrein van de Jantina Hellingmolen werden tal van festiviteiten georganiseerd.

Het Kunstproject 1296 van Sjoerd Visser in het kerkje van Zweeloo kreeg afgelopen weekend volop bekijks. Irene Visser uit Zweeloo verzorgde elk uur een mini-orgelconcert in de kerk.

De Open Dag in dorpshuis De Spil, met presentaties van Sweelsingers, Tiedverdref, De Loozangers, Sweelodie, Kaartclub , Handwerkclub, Historische Vereniging Zweeloo, B.O.M. en Sweelpop, werd druk bezocht.

Het Schrijverscollectief A tot Z gaf in grandcafe LiBo een presentatie van de eigen boeken en van het gezamenlijk werk ‘Het verborgen pad’. 

In Benneveld was er een feestelijke markt op de brink. Inwoners toonden kunstzinnige activiteiten, met onder meer eigen gemaakte schilderijen, quilts, bloemkunst, wolproducten. Sprekers vertelden over de historie van de brink, diverse appelrassen en de functie van bijen.

Burgemeester Renze Bergsma nam een kijkje op de 15e editie van de Schildersdag. Hij poseerde op de foto met Ria Kamps, Anke Kamman en Beatrix Copier. De Schildersdag werd zaterdagmiddag afgesloten in De Drieklank. In het kerkelijk centrum waren zaterdag de gehele diverse exposities ingericht.

Klik voor meer foto's op Fotoalbum "Dorpen in de Kijker" 2022 De foto's zijn gemaakt door Esselien de Groot, Monique Jonkman-Koolen en Jansje Brands. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel