.

.

 

.

Een bijzonder kerstconcert in dorpskerk Sleen

Muziek, zang en verhaal, met organist Eeuwe Zijlstra, vrouwenkoor Nova en verhalenverteller Harm Dijkstra.

Op dinsdagavond 20 december organiseert SCDZ een bijzonder kerstconcert in de dorpskerk te Sleen. De internationaal befaamde organist Eeuwe Zijlstra bespeelt het orgel, vrouwenkoor Nova uit Groningen, o.l.v. Mirna Westra zingt Christmas Carols en klassieke kerstnummers en verhalenverteller Harm Dijkstra uit Sleen vertelt een kerstverhaal over vluchtelingen.

December maand van tegenstellingen
Sommige delen van de wereld staan in brand vanwege een oorlog. Elders woeden orkanen. In Nederland hoor je vaak het woord crisis. Op allerlei fronten wordt er hard gewerkt aan oplossingen. Al deze dingen maken december tot een maand van tegenstellingen: donkerte naast licht. Letterlijk en figuurlijk. De kersttijd heeft iets feestelijks en daar doen we graag aan mee.

Oekraïense vluchtelingen
Waarom noemen we dit kerstconcert bijzonder? De laatste tijd heeft gastvrij Drenthe zich opengesteld voor vluchtelingen uit alle delen van de wereld. Stichting SCDZ stelt entreekaarten beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen in Sleen, Gees en Coevorden. Het koor zingt in ieder geval één Oekraïens nummer en misschien komt er nog een Oekraïense bijdrage in welke vorm dan ook. De gemeente Coevorden steunt dit kerstproject graag. Tenslotte: als er na afloop een batig saldo is, wordt dat aan de voedselbank geschonken.

Dinsdag 20 december 20.00 uur in de Dorpskerk te Sleen. Kaarten à € 15,- (incl. pauzeconsumptie) te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nadere informatie bij SCDZ-voorzitter Thomas Hendriksen 06 53202625

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel