.

.

 

.

Kerstmarkt in Wezup op 9, 10 en 11 december

Waarin een klein dorp groot kan zijn! Dezer dagen worden in Wezup weer volop knieperties gebakken, kerstbomen opgericht en schuren versierd.

Het dorp maakt zich op voor de 30ste kerstmarkt op 9, 10 en 11 december. Nieuwe inwoners werken zij aan zij met oude Wispers om bezoekers straks weer een geweldig evenement te bezorgen. Hoogtepunt van de opbouw van de Kerstmarkt is ieder jaar weer de oprichting van de kerststerren bij de ingang van het dorp, en de gezamenlijke lunch tijdens de opbouwdag.

Vrijwilligers zijn druk in touw met het opzetten van de kerststerren.

Strenge selectie
Dit jaar bieden de boerderijen en schuren plaats aan zo’n vijftig kramen. Dat zouden er meer kunnen zijn, als de organisatie niet zo streng zou selecteren. De kerstmarkt van Wezup wil wel onderscheidend blijven. “Standhouders moeten een duidelijke link hebben met kerstmis”, zo is de filosofie in het dorp.

Winterse muziek en zopie
Speciale aandacht is besteed aan de muzikale omlijsting van de markt. In de muziektent op het Brinkje en over de hele markt zorgt een keur van bands en musici voor de muzikale omlijsting. Van traditionele winterballads, karakteristieke koperblazers en jaren dertig-muziek tot herkenbare kerst-pop. En terwijl over de markt de midwinterhoorn geblazen wordt kunnen bezoekers zich tegoed doen aan winterse traktaties zoals snert en chocolademelk, glühwein en Engelse pasteitjes.

Kleine verrassingen
In de avonduren is de route langs het nostalgische Westeinde en de Wezuperstraat sprookjesachtig verlicht.  En hoewel de wandelroute grotendeels hetzelfde is als andere jaren, zal de bezoeker kleine verrassingen tegenkomen. “Dit jaar zijn er weer een paar nieuwe locaties bijgekomen, onder meer omdat er nieuwe bewoners zijn komen wonen”.
Een andere verandering is dat alle bezoekers dicht bij het dorp kunnen parkeren. Met de nieuwe parkeermogelijkheid aan de Stroetenweg komt er een einde aan het vervoer met de huifkar.

Gratis
Meer dan honderd enthousiaste Wispers dragen op een of andere manier bij aan de kerstmarkt. Als gastvrije locatiehouder, kniepertiesbakker, decorateur, verkeersbrigadier of in de koek-en-zopiekraam. Dankzij de inzet van al die vrijwilligers is de toegang tot de kerstmarkt gratis. Gratis zijn ook het parkeren en alle optredens. De kerstmarkt is open op vrijdag 9 december van 19.00 uur tot 22.00 uur: op zaterdag om 14.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur. Kortom: Wees Welkom in Wezup!

Na gedane arbeid is het goed rusten en volgde er een heerlijke lunch”.

Foto’s: Cornelia Brugman

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel