.

.

 

.

Kinderen met versierde palmhaanstok door Aalden

Zaterdag 1 april "Haantie op een stokkie" in Aeldermeent.

Het is een traditie om te koesteren: het weekend vóór Pasen, traditiegetrouw trekken kinderen met versierde palmhaantjes (haantie op een stokkie) dan in optocht door het dorp. Corona stak er de afgelopen drie jaar een stokje voor, maar dit jaar wordt de traditie gelukkig weer nieuw leven ingeblazen. “Haantie op een stokkie / gattie in zien rokkie / gattie in zien linker poot / mörgen is mien haantie dood.” Op zaterdag 1 april a.s. organiseert de Aeldermeent in samenwerking met het azc Aalden en met ondersteuning van vrijwilligers het traditionele Palmhaantje. Leerlingen van groep 1 t/m 5 van de basisscholen kunnen deelnemen aan het evenement.
Dit jaar ook groep 5 omdat de kinderen – vanwege alle coronamaatregelen -  de afgelopen jaren nog niet de gelegenheid hebben gehad om aan het Palmhaantje deel te nemen.

Kinderen uit de Zweeler dorpen die een basisschool elders in de regio bezoeken, kunnen zich uiteraard ook opgeven. Heb je nog geen opgaveformulier ontvangen, stuur dan vóór 24 maart a.s. een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De organisatoren zorgen dan voor toezending van het opgaveformulier.

Programma
Het programma start om 13.00 uur met het versieren van de palmstokken. Tussendoor is er een versnapering, dan de ketting en het haantje op de top. De kinderen wandelen in optocht (vertrek Aeldermeent om ongeveer 15.15 uur)  naar de Korenhof om de mooie stokken aan de bewoners in de Korenhof te laten zien. De kinderen worden weer bij de Korenhof door de ouders opgehaald. Het is een feest voor jong en oud!
Vanaf de Kerkstraat tot aan de Korenhof loopt de groep in optocht over de Aelderstraat.

Versiering palmhaanstok
De palmhaan zal op traditionele wijze worden versierd. De 'haan' is een broodhaan; verder maken strengen suiker-eitjes, pinda's, vijgen, rozijnen, een sinaasappel en palmtakjes deel uit van de versiering.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel