.

.

 

.

Veel belangstelling audities muziektheaterspektakel

Voor de audities van het historisch muziektheaterspektakel “De Vlinderprinses” is veel belangstelling.

Liefst 165 acteurs, zangers en muzikanten hebben zich aangemeld en willen een rol vertolken in de voorstelling, die van 2 tot en met 8 september 2024 aan de dorpsrand van Zweeloo zal worden opgevoerd. Stichting Ter Klinke is initiatiefnemer van het evenement. De stichting was vier jaar geleden ook de organisator van de succesvolle buitenproductie De Toorn van Thunaer in Oosterhesselen.

Komende weken nog meer audities
De eerste audities zijn zaterdagmiddag in MFC De Brink in Sleen van start gegaan. Een groep van 32 gedreven amateurspelers kreeg hier de kans om hun zang- en toneeltalenten te tonen. De komende weken staan nog meerdere audities op het programma.

Projectleiders
De projectleiders Harm Dijkstra, Jan Kruimink en Gerrit Hegen toonden zich zaterdagmiddag vooral verrast over het grote enthousiasme en de bevlogenheid. “Ervaring met toneelspelen en zingen is altijd een pré, maar ook zonder directe affiniteit kun je talentvol zijn. Dan kan men hier tijdens de audities laten zien.”

Lokale zangers, acteurs en muzikanten
Na het succes van “De Toorn van Thunaer” in 2019 hoopt het drietal met "De Vlinderprinses" een prachtige opvolger neer te kunnen zetten. ”Het wordt wederom volledig gedragen door regionale zangers, muzikanten en acteurs. Heel fijn dat we er opnieuw in zijn geslaagd om deelnemers uit deze regio aan ons mooie project te binden en hen een kans te bieden om een volgende stap in hun ontwikkeling te maken.”

Podiumkunst
Gerrit Hegen, voorzitter van stichting Ter Klinke, toont zich ook vooral tevreden met het aantal jonge mensen dat zich heeft aangemeld voor het muziektheaterspektakel. "We willen ze graag kennis laten maken met de podiumkunst, met zang, muziek, maar ook met een stukje culturele historie."

Audities
De audities zijn volgens de twee creatieve leiders Harm Dijkstra en Jan Kruimink vooral bedoeld om vast te stellen wat men kan op het gebied van zingen en acteren. “Dat doen we in één en dezelfde auditie. Bij het zingen gaat het om de stemgroep en wat de kwaliteit van de stem is. Bij het acteren letten we vooral op de verstaanbaarheid, uitstraling en expressie."

Na de zomervakantie
Na de zomervakantie is duidelijk wie in aanmerking komen voor de diverse rollen. De geselecteerde zangers en acteurs worden in een leertraject van een jaar klaargestoomd om te schitteren in "De Vlinderprinses".

Voorbereidingen
Voor de voorbereiding en de uitvoering van het muziektheaterspektakel zijn ook veel vrijwilligers nodig, zoals mensen die kleding en attributen maken, decorbouwers, mensen die helpen bij het opbouwen van de speellocatie, verkeersregelaars en medewerkers in de catering. De stichting wil hiervoor tussen de 150 en 200 vrijwilligers mobiliseren.
De audities voor het muziektheaterspektakel “De Vlinderprinses” zijn zaterdagmiddag in MFC De Brink in Sleen van start gegaan. Samen met Harm Dijkstra beoordeelde Jan Kruimink (foto) de vaardigheden van de deelnemers aan de auditie (Foto: Henk Siepel)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel