.

.

 

.

Cathedral Music in Dorpskerk te Sleen

M.m.v. koor Dutch Choral Singers o.l.v. Henk de Vries en organist Eeuwe Zijlstra.

Wel Engelse muziek, maar in plaats van ‘Hey Jude’, ‘I did it my way’ of ‘Sweet Caroline’, prachtige Engelse koormuziek die niet in de York Minster maar in de dorpskerk in Sleen ten gehore wordt gebracht. Psalms, Hymns & Anthems van Rutter en Stanford bijvoorbeeld. Gezongen door een van de beste Noord-Nederlandse koren: Dutch Choral Singers. Koormuziek afgewisseld met orgelmuziek van de bovenste plank door organist Eeuwe Zijlstra, die in december 2022 al in Sleen te beluisteren was.

Dutch Choral Singers is een uniek internationaal georiënteerd koor met 22 zangers/zangeressen. Het kleedt zich in Engelse koormantels en treedt geregeld op in Engelands tweede belangrijkste kerk, de York Minster, een wereldberoemde kathedraal. Het koor is gespecialiseerd in de Engelse ‘choral tradition’. Hun devies is ‘kijken met je oren’. Er wordt vier- en vijfstemmig gezongen en soms, afwisselend in twee koren, achtstemmig.
Het koor zal op verschillende plaatsen in de kerk te horen zijn en staat garant voor swingende, toegankelijke, spetterende kerkmuziek. De zangers worden begeleid op piano of op orgel, maar zingen ook à capella.

Organist Zijlstra behoort tot de toporganisten in Nederland en Zijlstra en De Vries vormen een geolied team, die samen een concert gaan verzorgen waar nog lang over wordt nagepraat.
De organisatie van dit concert is handen van SCDZ, Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld. Kaarten kosten € 15,- De kerkdeuren zullen 30 september om 19.30 uur geopend worden, aanvang is 20.00 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om even bij te praten en een drankje te nuttigen in de voorhal van de kerk.

Kaarten à € 15,- verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Nadere info via SCDZ-voorzitter: Thomas Hendriksen 06 53202625

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel