.

.

 

.

Kerstconcert door twee koren NOVA & HEM

Over contrasten gesproken: het verschil tussen binnen en buiten kan niet groter zijn op zestien december in de dorpskerk te Dalen.

Buiten misschien winterkoude en naar, schokkend wereldnieuws: binnen twee prachtige, relatief jonge koren met buitengewoon mooie kerstmuziek.

NOVA hebben we leren kennen bij ons kerstconcert vorig jaar in Sleen, ze verrasten ons met hun kwaliteit en daarom hebben we hen er nu graag weer bij. Een ambitieus, veelzijdig, jong vrouwenkoor uit Groningen, voorheen het Groninger Studentenkoor, met dirigent/pianist/arrangeur: Mirna Westra.
Als er een koor is dat Kerst met een vrolijke twist kan bezingen is het HEM: een ongeveer twintig man sterk mannenkoor met Oosterhesselen als thuisbasis. Dirigent/arrangeur/muziekdocent Jan Kruimink leidt de mannen. HEM treedt veel op in de regio, vaak ook in de kerstperiode.

Hoewel beide koren niet eerder samen op het podium stonden, is hen nu gevraagd tenminste één gezamenlijk nummer te zingen. Dit concert zou best weleens zeer speciaal kunnen worden. In de pauze besteden we op een geheel eigen manier aandacht aan Oekraïne.   

De organisatie is in handen van Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld, die jaarlijks zo’n drie concerten organiseert. Evenals vorig jaar worden ook nu, in samenwerking met de gemeente Coevorden, Oekraïense vluchtelingen die in Zuid-Oost Drenthe worden opgevangen, voor dit concert uitgenodigd.

16 December 2023 in dorpskerk Dalen, aanvang 20.00 uur.
Kaarten per stuk € 15,-. Email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel