.

.

 

.

Voor Dieneke Zwaagstra is zingen bij Sweelodie vooral heel gezellig

In 2017 was Dieneke Zwaagstra als toeschouwer aanwezig bij het concert van Sweelodie in het Atlas Theater in Emmen.

Nadat ze jaren geleden was gestopt bij het gospelkoor Maturia is de liefde voor koorzang daar weer flink aangewakkerd. Kort na het geslaagd concert in het Atlas Theater heeft Dieneke zich aangemeld als koorlid.

Verrassende elementen en vooral veel lachende gezichten
Zaterdag 11 november staat ze voor de tweede keer met het dameskoor in het Atlas Theater. Dieneke kijkt er naar uit. “Geweldig om in zo’n ambiance en voor 300 toehoorders te mogen zingen. Het concert kent verrassende elementen en vooral veel lachende gezichten. Dit mag niemand missen!” 

Breed repertoire
“Zingen is heerlijk!”, zegt Dieneke. “Je hoeft geen supertalent te zijn om met elkaar fantastisch te kunnen zingen, maar je moet uiteraard wel kunnen zingen. We streven altijd naar een hoog niveau.  Ons koor onderscheidt zich van veel andere koren omdat wij een breed repertoire hebben. Bij Sweelodie zingen we het allemaal en dat ook nog eens in verschillende talen!”

Sweelodie is helemaal klaar voor het concert op zaterdag 11 november. (Foto: Jansje Brands)

Zangpassie
Door oefening en vooral zangpassie voel ik me na vijf jaar helemaal thuis bij Sweelodie. De wekelijkse repetitieavond op woensdag is er volgens Dieneke een om naar uit te kijken. “Samen zingen, maar ook vooral gezellig samen zijn. Het is een echte vriendinnengroep en er wordt ontzettend gelachen. Met dirigent Jochem Weggemans als de grote animator, die met zijn grote muzikaliteit en jeugdig enthousiasme leiding geeft aan ons zangkoor. Je leert wat bij Sweelodie”, weet Dieneke inmiddels uit ruime ervaring. Als alt staat Dieneke haar mannetje in het dameskoor. “Het is een zelfstandig stemtype, met zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Ik probeer daar zo goed mogelijk invulling aan te geven.”

Gevarieerde muziekkeuze
Dat alles met een gevarieerde muziekkeuze, van swingende popsongs en prachtige ballads in het Duits, Engels, Nederlands en het Drents. “Uit het hoofd zelfs ... zónder dat de bladmuziek erbij wordt gehaald. Het is heerlijk om zo vrij te zingen, maar het is ook hard werken. Bij het aanleren van nieuwe muziekstukken is het helemaal niet erg dat er een keer iets in de soep loopt, maar het is belangrijk dat we constant gestimuleerd worden om het al direct uit het hoofd te doen.”
Dieneke maakt ook onderdeel uit van de muziekcommissie. ”In samenspraak met onze dirigent zoeken we nieuwe muziekstukken uit. Verder zorgen we voor passende kleding en bij voorstellingen voor sfeervolle aankleding van het toneel.”

Het concert op 11 november a.s. in het Atlas Theater begint om 20.30 uur. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel