.

.

 

.

“De kerstmarkt levert veel saamhorigheid op in het dorp”

Opbouw 31e editie Kerstmarkt Wezup in volle gang! Wezup maakt zich weer op voor de Kerstmarkt.

Het is de komende periode een drukte van belang in het dorp. “We zijn er bijna weer klaar voor hoor!” horen we de vele vrijwilligers uit het kleine brinkdorp zeggen die nauw betrokken zijn bij het realiseren van 'hun' 31e kerstmarkt.

Inwoners van Wezup maken zich op voor de 31e editie van de kerstmarkt (Foto: Cornelia Brugman)

De kerstbomen liggen klaar op de brink, takken worden geknipt, priksnoeren uitgemeten en de grote bogen met een verlichte kerstster in de nok worden weer opgepoetst. “Het is alleen al een heel karwei om die honderden lampjes in de priksnoeren te draaien.”

Schuren en de delen worden omgetoverd in kerstsfeer
Bewoners die in de kern van het dorp wonen laten weten wat hen te doen staat in de aanloop naar de markt: “Onze schuur moet leeg, want binnenkort komt de versierploeg eraan!” Carla Remmerswaal is bestuurslid van de organisatie en zij legt uit hoe het werkt. “Die ploeg met vrijwilligers zorgt er weer voor dat de schuren en de delen worden omgetoverd in kerstsfeer.” De organisatie is blij met al die behulpzaamheid. Carla laat weten echt trots te zijn op het dorp: “Het is nogal wat om je schuur of deel helemaal vrijwillig voor de kerstmarkt beschikbaar te stellen! De kerstmarkt levert veel saamhorigheid op in het dorp, maar het is best een hele impact hoor, daar staan we ook bij stil. Gelukkig weten we dat samen altijd goed op te vangen.”

Ruim 10.000 bezoeker naar Wezup
Jaarlijks weten ruim 10.000 bezoekers Wezup te vinden, zij genieten van de nostalgische kerstsfeer en mooie producten van de circa 60 standhouders. Carla is enthousiast: “De 31e editie alweer en nog steeds een succesvolle kerstmarkt waar we met elkaar erg van genieten. Zonder alle vrijwilligers zouden we dit niet kunnen realiseren en dat is waar een klein dorp groot in kan zijn.”

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december
Kerstmarkt Wezup wordt dit jaar gehouden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december. Zoals elk jaar is er een gevarieerd aanbod aan standhouders. Dit jaar met een drietal nieuwe buitenstands op de route zoals een bakker, zalmrokerij en oud-Hollands snoepwinkeltje. Er zijn dit jaar ook twee extra binnenlocaties op de route waarmee het gedeelte van de markt op de Brinkstraat verder is uitgebreid.  

Nieuwsgierig geworden?
Bezoekers zijn van harte welkom op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis evenals het parkeren. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel