.

.

 

.

Aan tafel met … carbidteam Meppen

“Niet elk sprookje heeft een happy end!” Kanon van Carbidteam Meppen zwijgt: Evenementenvergunning met pakket aan eisen onhaalbaar.

Na negentien prachtige edities komt er een abrupt einde aan een traditie … vakkundig de nek omgedraaid. Inmiddels zijn we weer aanbeland in de maand december en dan verwachten de lezers van Oes Eig’’n Kraantien weer een enthousiast verhaal uit Meppen over hoe de stand van zaken is met het oog op het carbidschieten, hoeveel melkbussen er dit jaar op een rij zullen liggen en of de dag wordt afgesloten met een stukje stevige muziek.

Normaliter zijn de vergaderingen gezellige avonden vol bier en ludieke ideeën. Hoe anders is het dit jaar … de sombere gezichten aan tafel met Carbidteam Meppen voorspellen weinig goeds.

In 2004 klein begonnen en uitgegroeid tot volksfeest
Hier volgt hun relaas: “We hebben géén goed nieuws. In 2004 zijn we samen klein begonnen met een paar bussen en een zeiltje als tentdoek gespannen. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid naar een evenement waar veel mensen naar toe leefden om feestelijk het oude jaar af te sluiten. Aan deze traditie komt na negentien prachtige edities een abrupt einde, vakkundig de nek om gedraaid.

Harde opstelling
De nieuwe harde opstelling van gemeente Coevorden maakt het voor ons onmogelijk om het feest te organiseren zoals wij dat graag willen. Laagdrempelig qua organisatie danwel ons budget. Normaliter hanteerde Coevorden een meldplicht waaraan wij met plezier aan wilden voldoen. Op de dag zelf kwam altijd de politie en handhaving langs om een oogje in het zeil te houden en de stemming te peilen, altijd met een figuurlijk schouderklopje tot gevolg.

Uitsterfbeleid gemeente Coevorden
Dit jaar is echter alles anders. Door het uitsterfbeleid dat gemeente Coevorden voert is maatwerk of ontheffing niet meer mogelijk. Omdat wij een partytent plaatsen - zodat onze bezoekers droog en warm kunnen kijken naar het schieten - worden we door de gemeente verplicht een evenementenvergunning aan te vragen. Dit houdt voor ons in dat we onder andere een gekeurde tent, dichte vloer, ontheffing voor het schenken, stikstofberekening en onderzoek schade flora en fauna moeten regelen. Dit is voor ons niet haalbaar, maar ook niet de insteek zoals we het zijn begonnen. De laagdrempeligheid is er vanaf, en daarmee voor ons het plezier van het organiseren.

Ook 20e editie als klapstuk en lustrumfeest zit er helaas niet in
Graag hadden we nog met een 20e editie als klapper willen eindigen, maar aangezien de gemeente aan ons heeft aangegeven wél te gaan handhaven, met het risico dat we halverwege de dag de stekker er uit moeten trekken en dan met een domper te moeten stoppen, hebben we besloten dat, ijs en wederdienende, de editie van vorig jaar de laatste keer is geweest.

We zijn verdrietig dat we een ieder niet meer het volksfeest kunnen geven waar zo naar uitgekeken wordt. Ook willen we graag iedereen bedanken die onze locatie ieder jaar weer heeft bezocht en het samen met ons tot een groot feest heeft gemaakt.

Ons kanon zwijgt!

Carbidteam Meppen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel