.

.

 

.

Aan tafel bij ... Toneka!

Toneelkameraden uit Meppen gaan met hun tijd mee: acteurs tonen een pikant randje.

We schuiven aan in Meppen waar op 2, 9 en 10 februari a.s. het stuk: "Spieker Willem, wat hej toch oetvreten?" wordt gespeeld. Een titel die bij ons al de nieuwsgierigheid wekt. In de donkere dagen na Kerstmis en de jaarwisseling is het op donderdagavond in de gelagkamer van de Mepperdennen toch altijd knap gezellig. De toneelvereniging van Meppen, Toneka, beleeft dan haar repetitieavond.
Zo'n beetje manus van alles, Tienus, geeft aan: "Onze naam betekent Toneel Kameraden, en dat is goed gekozen. Wat een lol hebben we met elkaar. De tranen biggelen ons vaak over de wangen!" Ik denk ook dat je deze avonden niet te serieus moet inkleden, zo houd je het laagdrempelig en gezellig, en dat al bijna 67 jaar!"

In Meppen is er nog voldoende aanwas
Als de repetitieavond vordert veranderen de consumpties op tafel van koffie en thee in een goed glas bier, wijn of frisje. Het gesprek aan tafel gaat over de toekomst van de toneelverenigingen. "Overal hoor je dat de (jonge) aanwas een probleem wordt maar hier in Meppen hebben we daar nog geen last van. Hier lukt het ieder jaar weer een leuke cast te krijgen. Wij zijn dan ook niet echt een besloten vereniging met vaste leden. En, in tegenstelling tot wat er in de krant stond, hebben wij ook over de publieke belangstelling niets te klagen!"

Bol van intriges
De spelers zijn enthousiast over het stuk dat zij dit jaar gaan spelen "Het staat weer bol van intriges, spraakverwarringen, onverwachte wendingen en natuurlijk een hilarisch slot", klinkt het aan tafel. "Kerels met een 'holten kop', en het mysterie van de verdwenen kunstgebitten, portemonnees en tabaksdozen. En waorum löp de veldwachter met zo'n dikke bult veur de kop?"

Stevig repeteren
Veel tijd om te blijven zitten en kletsen en borrelen is er overigens niet. Er moet nog stevig gerepeteerd worden. Traditioneel leer je de teksten namelijk het allerbeste in de laatste weken voor de uitvoering dus gaan de spelers weer flink aan de bak.

Pikant randje
Zoals men al op de sociale media heeft kunnen zien, ook Toneka gaat met z’n tijd mee, heeft het stuk dit jaar nogal een pikant randje ... Blote benen en hele kleine slipjes in de houtkrullen ... Daar kan toch alleen maar gedoe van komen ... En hoe dat afloopt? Dat moeten de lezers van deze rubriek maar komen bekijken in de Mepperdennen. Daar krijg je, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, geen spijt van!

"En, natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een fantastische verloting!"

Toneka speelt Spieker Willem op 2, 9 en 10 februari. Donateurs hebben de eerste keuze, maar de overige kaarten gaan vanaf 29 januari in de verkoop. Deze zijn dan te reserveren bij Aaltje Bos, Middendorpsstraat 8a of bel 06 29 34 31 38.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel